Figueres programa prop de 300 activitats per a les Fires i Festes de la Sant Creu

El pregó anirà a càrrec del Foment de la Sardana Pep Ventura

Figueres celebra del 24 d'abril al 3 de maig una edició més de les Fires i Festes de la Santa Creu. La celebració, que manté el format recuperat l'any passat de dos caps de setmana per a una durada de 10 dies, té programades 293 activitats de tot tipus, de les que més d'un centenar es faran en espais públics de la ciutat i seran gratuïtes. El pregó anirà a càrrec del Foment de la Sardana Pep Ventura en el 50è aniversari de la seva creació.

L'Embarraca't, amb els concerts de Seguridad Social i Oques Grasses, entre d'altres, serà un any més el plat fort d'unes festes on Les Justes del Rei Jaume, la Cercavila i la Fira de l'1 de Maig també en seran protagonistes. De les gairebé 300 activitats on hi participaran més de 100 entitats de la ciutat destaquen, per exemple, els concerts de les principals orquestres del país com la principal de la Bisbal, la Selvatana o la Maravella, que es faran a l'envelat que s'instal·larà a la Rambla.

Com l'any passat, es repeteix la jornada a un euro, el divendres 24, al parc d'atraccions del recinte Firal a partir de les cinc de la tarda. Pel que fa a la tradicional mostra d'art floral, es farà al renovat convent dels Caputxins i es podrà visitar entre el dijous 30 d'abril i el 3 de maig.

L'activitat Jugui-Jugui es torna a fer al passeig Nou el dia 2 de maig. L'endemà, aquest mateix espai, es convertirà en l'escenari de la Fira d'arts de carrer amb sis companyies que, de les sis a les vuit del vespre, faran els seus espectacles per a tots els públics. El primer de maig serà el dia de les fires al carrer organitzades pel casino Menestral. 
Les Justes del Rei Jaume, un altre dels plats forts de les festes, enguany es faran al fossar del castell de Sant Ferran.

De les onze exposicions que es podran visitar per Santa Creu, destaquen la que s'instal·la a la Casa Empordà: una mostra de la Jove Creació Europea que arriba a Figueres després de fer la ruta durant dos anys per nou ciutats com: Montrouge, Brusel·les, Maastrich, Hamburg, Budapest o Como. Hi ha obres dels artistes figuerencs Adrià Ciurana i Narcís Diaz.

Pel que fa a L'Embarraca't 2015, recordar que s'ha elaborat a partir del model participatiu que es va iniciar el 2013 i que permet a les entitats prendre part en totes les decisions que tenen a veure amb la seva organització. Començarà la nit del 24 d'abril i acabarà la matinada del 3 de maig. Els grups més destacats del cartell d'actuacions són The Original Wailers, Seguridad Social, El Puchero del Hortelano i Oques Grasses. El cartell es completa amb el tradicional concurs de música jove Joan Trayter.