L'acusat pel crim a la discoteca 'Noche Latina' de Figueres confessa els fets

Jean Carlos Rafael Agramonte afegeix que anava molt begut

Jean Carlos Rafael Agramonte ha respost amb un "sí" a la majoria de les preguntes que li ha fet el fiscal. D'aquesta manera, ha reconegut que la matinada del 18 de desembre del 2011 va matar la víctima assestant-li nou ganivetades. Agressor i víctima feia temps que estaven enemistats. De fet, el mateix Agramonte ja l'havia apunyalat l'any 2008 però no va ingressar a presó perquè aleshores era menor d'edat.

Aquest dilluns al matí, fiscal, acusacions i defensa han triat els nou membres del jurat popular que s'encarregarà d'emetre el veredicte. Després, Agramonte ha donat la seva versió dels fets. Segons ha explicat, durant la tarda del crim va estar treballant al bar de la seva mare, on va consumir força alcohol. Després, va anar a un aniversari d'un amic i a la discoteca. Agramonte ha assegurat que "no recorda bé les coses" perquè quan va arribar ja al local anava "molt ebri".

Hi va haver una primera baralla entre els dos homes. Segons ha reconegut el processat, es va trobar al lavabo de la discoteca amb la víctima i el seu germà. Aleshores, va començar la disputa. Això va fer que el personal de seguretat fes fora Agramonte de la discoteca. La seva colla d'amics el va seguir a l'exterior i el grup de la víctima es va quedar una estona més dins el local però finalment van sortir fora.

A terra i apunyalat

"Es van tornar a trobar fora i es va dirigir cap a la víctima amb una navalla? Sí", ha respost el processat a la pregunta del fiscal, Víctor Pillado. Agramonte diu que els dos van anar per terra i, durant el frec a frec, li va clavar "diverses ganivetades", tot i que no sap quantes perquè anava molt borratxo. "Era per defensar-me", ha assegurat Agramonte, que afegeix que "no recorda" que l'agredit portés cap arma.

A partir d'aquí, relata que van deixar de barallar-se quan el germà de la víctima i el seu els van separar. L'acusat assegura que no va veure l'agredit sagnant ni "agonitzant" perquè els seus amics el van dur ràpidament cap a un cotxe i el van portar a casa. Un cop allà, es va treure la roba i la va rentar amb aigua a la banyera "per eliminar proves", ha reconegut.

Una estona després, ha declarat Agramonte, va sentir soroll a casa seva i va baixar armat amb un ganivet. "Pensava que eren ells que venien a per mi", ha explicat. En realitat, eren els Mossos d'Esquadra que el van anar a detenir per l'agressió.

A preguntes del seu advocat, Carles Monguilod, Agramonte ha assegurat que està "molt penedit" i li demana perdó a la família de la víctima.

El processat també ha admès que no era la primer disputa que tenia amb la víctima però no ha explicat els motius pels quals estaven enemistats. L'11 de juny del 2009 el Jutjat de Menors de Girona ja va condemnar Agramonte per apunyalar la mateixa víctima. La primera agressió va ser el 26 d'octubre del 2008, també de matinada i a l'exterior de la discoteca Noche Latina d'Empuriabrava.

La discoteca Noche Latina de Figueres va ser l'escenari de dues baralles mortals en un any. A banda de l'apunyalament, l'1 de desembre del 2012 un jove de 30 anys va morir dessagnat després de ser agredit al coll amb una ampolla de cervesa trencada per un home de 36 anys. Aquest altre cas ha d'arribar a judici també aquest mes a l'Audiència de Girona.

14 anys per homicidi

El fiscal considera que Agramonte és autor d'un delicte d'homicidi amb abús de superioritat i demana que el condemnin a 14 anys de presó. La mateixa petició de pena que fan les acusacions particulars, exercides pel germà de la víctima i la Fecasarm. En matèria de responsabilitat civil, l'acusació pública vol que indemnitzi el fill menor d'edat de la víctima amb 100.000 euros, a la seva parella sentimental amb 240.000 euros i als seus pares amb 20.000 euros cadascun.

La defensa demana l'absolució. En el seu escrit, exposa que aquella matinada hi va haver una baralla entre diferents persones de dos grups, durant la qual la víctima va rebre les ferides mortals. El lletrat apunta que no ha quedat acreditat qui va apunyalar la víctima.

Segons el guió del judici, tots els testimonis i perits declararan al llarg d'aquest dilluns. Dimarts serà el moment de formular conclusions i informes i entregar l'objecte del veredicte als membres del jurat, que ja es retiraran a deliberar.