L'acusat de matar un home a ganivetades davant la disco Noche Latina de Figueres, a judici

El fiscal demana per a Jean Carlos Rafael Agramonte 14 anys de presó

El cas que arriba a judici a la secció tercera de l'Audiència de Girona es remunta a la matinada del 18 de desembre del 2011. Aquest dilluns al matí, escolliran els membres del jurat popular i està previst que l'acusat,Jean Carlos Rafael Agramonte, declari just després, cap a les dotze del matí. Segons el guió, tots els testimonis i perits declararan dilluns. Dimarts serà el moment de formular conclusions i informes i entregar l'objecte del veredicte als membres del jurat, que ja es retiraran a deliberar.

El fiscal i les acusacions consideren que la matinada del 18 de desembre del 2011, el grup de la víctima i el grup de l'agressor es van trobar a la discoteca Noche Latina de Figueres. Cap a dos quarts de quatre de la matinada, la víctima va anar al lavabo. Quan l'acusat va veure que aquest se separava dels seus amics, el va seguir.

Això va fer sospitar el germà de la víctima, que va decidir anar també als lavabos per evitar que l'acusat "pogués tornar a fer mal al seu germà". Segons el fiscal, quan el germà va entrar, va veure Agramonte abraonant-se cap a la víctima amb la intenció d'apunyalar-lo amb una navalla.

"En aquell moment va intervenir per impedir l'agressió i es va formar una baralla que va haver de ser aturada pels vigilants de seguretat", apunta el fiscal en el seu escrit de conclusions provisionals. Un cop evitada l'agressió, el personal de seguretat de la discoteca va expulsar l'acusat i el seu grup d'amics va decidir seguir-lo fins a l'exterior del local.

Poca estona després, van sortir fora de la discoteca el grup de la víctima. "Quan els dos grups es trobaven a la zona d'aparcament situat a l'entrada principal de l'establiment, es va formar una baralla", indica el fiscal que afegeix que, en el marc d'aquesta disputa, Agramonte es va prevaldre d'un ganivet o d'una navalla que portava i la va esgrimir en direcció a la víctima. L'arma tenia una fulla d'1,5 centímetres d'amplada per almenys 10 centímetres de llargada.

"Amb la intenció d'acabar amb la seva vida o sabent que amb la seva acció podia causar-li la mort, quan els dos estaven a terra un sobre l'altre, li va assestar un total de nou punyalades en diverses parts del cos", sosté el fiscal que indica que dues de la ganivetades eren mortals de necessitat.

La víctima, desarmada

L'acusació pública considera que el mitjà lesiu utilitzat i les parts del cos atacades eren "idònies" per causar-li la mort. La víctima va morir com a conseqüència de l'agressió. Les dues punyalades mortals les va rebre al costat i li van perforar el múscul cardíac.

Després de l'apunyalament, l'acusat va fugir del lloc dels fets però els Mossos d'Esquadra el van detenir poca estona després a casa seva. Des de llavors, Jean Carlos Rafael Agramonte està en presó provisional a l'espera de judici.

El fiscal, Víctor Pillado, considera que Agramonte és autor d'un delicte d'homicidi amb abús de superioritat i demana que el condemnin a 14 anys de presó. La mateixa petició de pena que fan les acusacions particulars, exercides per la família de la víctima i la Fecasarm. En matèria de responsabilitat civil, l'acusació pública vol que indemnitzi el fill menor d'edat de la víctima amb 100.000 euros, a la seva parella sentimental amb 240.000 euros i als seus pares amb 20.000 euros cadascun.

La defensa, encapçalada pel lletrat Carles Monguilod, demana l'absolució. En el seu escrit, exposa que aquella matinada hi va haver una baralla entre diferents persones de dos grups, durant la qual la víctima va rebre les ferides mortals. El lletrat apunta que no ha quedat acreditat qui va apunyalar la víctima.

Segon apunyalament

No serà la primera vegada que Agramonte passa pels tribunals. L'11 de juny del 2009 el Jutjat de Menors de Girona ja el va condemnar per apunyalar la mateixa víctima. La primera agressió va ser el 26 d'octubre del 2008, també de matinada i a l'exterior de la discoteca Noche Latina d'Empuriabrava.

La discoteca Noche Latina de Figueres va ser l'escenari de dues baralles mortals en un any. A banda de l'apunyalament, l'1 de desembre del 2012 un jove de 30 anys va morir dessagnat després de ser agredit al coll amb una ampolla de cervesa trencada per un home de 36 anys.