150 persones tallen l'N-260 a Vilafant per reclamar a Foment una rotonda d'accés a l'estació del TAV

Els talls es repetiran cada setmana fins que el projecte tiri endavant

Unes 150 persones han tallat aquest dimecres al vespre durant mitja hora l'N-260 a Vilafant per reclamar a Foment que construeixi la rotonda d'accés a l'estació de l'alta velocitat "com es va comprometre".

En rotllana i agafats de les mans, els concentrats han recordat que la confluència de la nacional i l'entrada a l'estació de l'alta velocitat "és un punt negre" amb una alta sinistralitat que molts veïns han de "patir" cada dia. L'alcaldessa de Vilafant, Dolors Cantenys, ha assenyalat que el projecte per construir la rotonda, amb un pressupost de 600.000 euros, ja està redactat i que només cal "voluntat política" per executar-lo. Mentre això no succeeixi, els talls es repetiran cada setmana.

Els manifestants han recordat que els accidents han estat una constant a la cruïlla de l'N-260 amb l'entrada a l'estació de l'AVE de Figueres-Vilafant des que es va posar en servei el mes de gener de 2013.

L'últim es va produir ahir mateix quan dos vehicles van xocar i la conductora d'un d'ells va haver de ser traslladada a l'hospital de Figueres. En aquest sentit, la portaveu de la Plataforma Ciutadana Pro-rotonda de Vilafant, Meritxell Niño, ha assegurat que la cruïlla "és un punt negre" i que només la sort ha fet que no s'hagi produït cap accident mortal. "Sembla que les administracions estiguin esperant que passi una desgràcia per actuar", ha lamentat.


El que més sorprèn als veïns, segons Niño, és que el projecte es va redactar per via d'urgència amb un pressupost de 600.000 euros i que un any després encara no s'hagi adjudicat l'obra a cap empresa. Una sorpresa que comparteix l'alcaldessa de Vilafant, Dolors Cantenys, que només s'explica aquest retard pel fet "que Vilafant queda molt lluny de Madrid i de les seves prioritats". "El projecte no ha d'anar a concurs perquè es va tramitar per via d'urgència, és a dir, que Foment el pot adjudicar a l'empresa que vulgui i quan vulgui", ha afegit.

Cantenys ha lamentat que aquesta situació ja fa molt temps que s'arrossega i que la gent "està tipa de promeses incomplertes". És per això que les protestes es mantindran les properes setmanes fins que Foment no presenti una data per començar les obres. "El temps passa i el que demanem és que es garanteixi la seguretat a la cruïlla amb la construcció de la rotonda", ha conclòs.