Interior dona ple suport a la instal·lació de càmeres de seguretat als accessos de la Jonquera

Albert Ballesta ha destacat que la mesura ha estat "efectiva" a Girona, Salt o Platja d'Aro

El Centre Cultural 'Can Laporta' ha acollit aquest dimecres la celebració de la cinquena Diada de la Policia Local de la Jonquera (Alt Empordà). Durant l'acte, que ha comptat amb una nodrida representació dels diferents cossos policials que actuen al municipi, s'han entregat distincions individuals i col·lectives tant a agents de la Policia Local del municipi com de la resta de cossos policials. Una de les felicitacions individuals ha estat per a l'agent Carmen Cabrera pels seus 30 anys de servei. També han estat distingides associacions com el Centre Excursionista de la Jonquera, l'assemblea de la Creu Roja al municipi o el Servei Català de Trànsit. De forma anònima, també s'ha distingit a tres veïns de la Jonquera per la seva col·laboració en matèria de seguretat ciutadana.

Durant els parlaments, el delegat d'Interior a les comarques gironines, Albert Ballesta, ha posat a la Jonquera com a exemple de la bona feina i coordinació dels diferents cossos policials que l'any 2014 van fer caure un 2% la taxa de criminalitat a les comarques gironines. Més enllà de les xifres, que ha qualificat de "positives", Ballesta ha destacat que la tasca dels Mossos d'Esquadra a la demarcació ha fet que "la percepció de seguretat de la ciutadania hagi augmentat".

En el cas concret de la Jonquera, el delegat d'Interior ha assegurat que en els darrers quatre anys s'ha avançat molt en matèria de seguretat reduint "dràsticament" el nombre de robatoris a camions, lluitant de manera molt efectiva contra el tràfic de drogues i la venda de productes falsificats i aplicant mesures dissuassòries contra la prostitució a les carreteres com l'ordenança municipal que permet multar clients i prostitutes. Tot i deixar clar que "queda molta feina a fer", Ballesta ha assegurat que la Jonquera, malgrat ser "un punt fronterer amb les seves característiques i problemàtiques pròpies", ha aconseguit que la seva taxa de criminalitat "sigui molt similar a la d'altres municipis".

Segons Ballesta, una de les eines que poden fer baixar encara més el nombre de delictes a la Jonquera és la instal·lació de càmeres de seguretat als accessos del municipi i al nucli del Pertús. En aquest sentit, ha donat "ple suport" a la iniciativa de l'Ajuntament de la Jonquera d'instal·lar-ne quatre en una primera fase recordant que a Girona, Salt o Platja d'Aro, on ja funcionen, "la mesura ha estat molt efectiva". "Estem al segle XXI i hem d'aprofitar tota la tecnologia al nostra abast per millorar la seguretat dels ciutadans", ha reblat.

De la seva banda, l'alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, ha explicat que els concurs per instal·lar les quatre càmeres de seguretat previstes en la primera fase està actualment obert i que en un mes es coneixerà l'empresa adjudicatària. Més endavant, ha afegit, n'obriran un altre per instal·lar 10 càmeres més al centre del municipi i al nucli comercial del Pertús.