Hostalric rememora el seu passat medieval

Milers de persones omplen el nucli antic i el castell en la 19a Fira Medieval

Des d'aquest divendres, Hostalric bull d'activitat amb la 19a Fira Medieval que se celebra durant tot el cap de setmana i que finalitzarà diumenge, amb un sopar popular amb més de 800 comensals. Els participants podran degustar un plat de vedella i porc, que s'haurà estat cuinant durant tot el dia.

Aquest dissabte a la tarda, el municipi s'ha omplert de gom a gom amb visitants provinents d'arreu de les comarques gironines i barcelonines, sobretot del Vallès Oriental, Occidental i el Maresme. L'alcalde del municipi, Josep Antoni Frias, detallava que -si el bon temps es manté- esperen arribar o superar els 20.000 visitants de la passada edició. "Aquest divendres sí que hem notat un fort augment del nombre de persones que passejaven per la vila en comparació amb altres anys", ha afegit el batlle.

Durant aquests dies, els visitants poden gaudir d'una àmplia oferta turística i d'oci. Des del mercat medieval, que té gran varietat de productes naturals i artesanals, passant per espectacles de falconeria, tallers de creació d'escuts, lluites de cavallers, cercaviles musicals amb danses tribals, malabars, espectacles de foc o jocs infantils, gimcanes medievals o una desfilada de torxes, entre molts d'altres. "Un dels elements que més interès està despertant és el centre d'interpretació i benvinguda del Castell d'Hostalric, un espai que vam inaugurar ara fa poc", ha subratllat el batlle.

Aquesta fira medieval -una de les més reconegudes de la zona- va néixer ara fa gairebé dues dècades de la mà d'un grup de veïns, units per la seva afició a la gastronomia, que volien donar a conèixer el patrimoni històric de la vila. "La idea inicial era fer coure unes vedelles i porcs i fer un sopar popular però, finalment, any rere any es va anar fent gran i s'ha convertit en una gran mostra", ha comentat Frias. Un esdeveniment que serveix, al mateix temps, per posar en valor el passat medieval de la vila. "Es tracta de fer una cosa diferent i explotar l'entorn", ha conclòs l'alcalde.