Cinc detinguts per sis robatoris amb força al Baix Empordà

Es tracta de tres operacions policials diferents a Llofriu, Palamós i l'Estartit

Els Mossos han detingut cinc persones - quatre homes d'entre 26 i 40 anys i una dona de 24 anys- com autors de sis robatoris amb força en tres municipis de la comarca del Baix Empordà. Els agents van aconseguir enxampar-los entre el 17 i 18 de març i les actuacions fan referència a tres operacions policials diferents.

Una d'elles es remunta al passat 26 de gener quan els agents van tenir constància que s'havia produït un robatori amb força en un domicili del nucli de Llofriu. Els policies van aconseguir localitzar diversos objectes robats en una botiga de segona mà. Els mossos van estira del fil i van detenir dos homes de 32 i 26 anys, que han quedat en llibertat amb càrrecs. Aquesta primera actuació es remunta al passat 26 de gener quan uns lladres es van emportar diversos objectes d'un habitatge de Llofriu.

Els delinqüents van accedir a l'immoble forçant una finestra. Arran d'aquests fets, els agents van obrir una investigació que va permetre localitzar diversos objectes que havien estat sostrets en una botiga de segona mà. Després d'estudiar-ne l'origen van identificar un home de 32 anys - veí de Palafrugell- i un altre de 26 anys - veí de Begur- com presumptes responsables de la venda.

La investigació va concloure el passat 17 de març amb la detenció d'aquestes dues persones, com autors de robatori. Un d'ells tenia antecedents policials però tots dos van quedar en llibertat amb càrrecs després de passar el 18 de març a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de La Bisbal d'Empordà.

Quatre robatoris en força en segones residències de Palamós

La segona actuació es remunta a finals de febrer i principis de març a Palamós quan els investigadors de la comissaria de La Bisbal d'Empordà van saber que en un bloc de pisos del carrer Enric Vincke de la població s'havien produït quatre robatoris amb força. En tots els casos els lladres utilitzaven el mateix 'modus operandi': arrencaven el bombí de la porta d'entrada dels pisos i, un cop a dins, robaven tota mena d'objectes com aparells electrònics, càmeres fotogràfiques i roba.

Durant la investigació els agents van comprovar que el passat 25 de febrer, en un control de prevenció de robatoris a l'interior d'habitatges, els mossos havien aturat un vehicle que anava carregat de bombins de port desmuntats. En aquell moment, els agents van identificar el conductor, un home de 35 anys, però no van poder-li imputar res al jove.

Al mateix temps, l'11 de març - en un altre control policial- els efectius van aturar el mateix conductor que portava el mateix cotxe i que portava roba presumptament sostreta. A més, la seva acompanyant - una dona de 24 anys de nacionalitat romanesa i veïna de Palamós- portava una càmera fotogràfica que també podria haver estat robada.
Finalment, després d'unir tots els indicis, els agents van detenir el 17 de març a la jove i el 18 de març a l'home de 35 anys - de nacionalitat espanyola i veí de Palamós- per quatre delictes de robatori amb força a l'interior de domicili.

Els detinguts van passar el 20 de març a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de La Bisbal d'Empordà que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

S'emporta els diners de tres màquines dispensadores d'una empresa

L'última actuació també es va realitzar el passat 17 de març quan els agents van aconseguir enxampar un home de 40 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Torroella de Montgrí. Els fets van succeir un dia abans, el 16 de març, quan l'home va accedir a una empresa de màquines de 'vènding' situada a la carretera que porta al nucli de l'Estartit. El detingut va accedir al recinte de la companyia i, després de forçar una reixa i una porta, va accedir a l'interior de la nau. Un cop allà, va forçar els calaixos de les monedes de tres màquines dispensadores de productes.

El detingut, amb nombrosos antecedents policials, va passar el 18 de març a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de La Bisbal d'Empordà que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.