La plantilla de Girona+neta convoca 30 dies de vaga a partir del 4 de maig

Denuncien que l'empresa no vol negociar un nou conveni col·lectiu i que es nega augmentar-los el sou un 1%

L'empresa responsable de la neteja i la recollida d'escombraries a Girona, Girona+neta, torna a convocar una vaga. Com ja va passar el 2012 -llavors es va desconvocar in extremis- la protesta coincideix amb l'exposició de 'Girona, temps de flors', quan la neteja i la recollida d'escombraries és clau per a la ciutat. 

El sindicat CCOO ha informat que la vaga començarà el 4 de maig i s'allargarà durant 30 dies. El 98% dels treballadors van donar suport a la protesta, que s'ha aprovat per assemblea. Girona+neta és una empresa mixta: el 75% pertany a Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) i el 25% restant és municipal. El president del consell d'administració és l'alcalde de la ciutat i, per això, el sindicat l'insta a intercedir en el conflicte per desencallar-lo. 

CCOO ha denunciat que hi ha hagut negociacions entre les dues bandes durant tres mesos per redactar el nou conveni col·lectiu però que no han arribat a bon port perquè l'empresa no ha pres en consideració allò que per als treballadors són "línies vermelles". "Han tingut una voluntat nul·la de negociar", recull el comunicat del sindicat. 

Per als treballadors, és imprescindible que l'empresa accepti augmentar un 1% el sou de la plantilla aquest 2015 i també li demanen "joc net" en aspectes com ascensos i contractacions. CCOO considera que l'augment salarial que es reclama és "modestíssim" i que l'empresa té una situació econòmicament saludable com per concedir-lo. 

"No entenem aquesta obcecació en abocar-nos al conflicte, com no sigui el seguidisme de les consignes de la gran patronal de bloquejar el conjunt de la negociació col·lectiva", recull el comunicat. 

Calendari de mobilitzacions

L'assemblea de treballadors ha aprovat un seguit de mobilitzacions per a les properes setmanes, amb l'objectiu de pressionar l'empresa perquè torni a negociar i accepti les seves condicions. Per una banda, els dies 24 de març i 17 i 24 d'abril hi haurà concentracions del comitè davant l'Ajuntament de Girona. Per al 28 d'abril s'ha previst una manifestació pel centre de la ciutat i els treballadors també protestaran aprofitant la manifestació del Primer de Maig. La vaga, de 30 dies, començarà a partir del 4 de maig.