Primer detingut per fer piulades ofensives cap a les víctimes de l'accident de Germanwings

L'arrestat és un jove de 26 anys resident a la localitat murciana d'Águilas

La Guàrdia Civil ha detingut a la localitat murciana d'Águilas un jove de 26 anys, S.P.G., per difondre comentaris ofensius amb motiu de la tragèdia aèria als Alps francesos. Se l'acusa de realitzar comentaris amb un marcat caràcter d'incitació a l'odi i també a la violència cap a les dones i cap a altres col·lectius per motiu de la seva raça o religió.

Aquests comentaris es van detectar dimarts passat arran de la investigació sobre els missatges difosos a les xarxes socials en relació al sinistre aeri.

En la investigació, els agents del Servei d'Informació de la Guàrdia Civil van detectar en un dels perfils analitzats a una persona que estava realitzant una sèrie de comentaris a través de diferents xarxes socials amb marcat caràcter d'incitació a l'odi i a la violència no només cap a les dones sinó també cap a altres col·lectius per la seva raça o religió.

La gravetat dels continguts a les xarxes va abocar a una investigació per identificar l'usuari d'aquest perfil. D'aquesta manera, la Guàrdia Civil va identificar S.P.G, de 26 anys, resident a Águilas (Múrcia). Els agents van registrar el seu domicili i posteriorment el van detenir.