Detingut després de robar a una persona gran i enfontrar-se a la policia a Figueres

L'arrestat té 26 anys i antecedents

Els fets es remunten al dimecres 25 de març, quan un ciutadà va apropar-se a un dels agents que patrullaven per la ciutat i els va alertar que acabava de veure un robatori al bell mig de la via al carrer Via Emporitana. L'home els va explicar el que havia passat i va donar una descripció detallada de com era el pispa. A més, va indicar la direcció cap a on havia fugit.

El policia va alertar la sala operativa del cos i va iniciar una recerca per la zona. En arribar al carrer Poeta Marquina, l'agent va veure el detingut que, en detectar la presència policial, va fugir. El policia va perseguir-lo per diversos carrers però el jove va fer cas omís als seus requeriments. Finalment, el policia va aconseguir atrapar-lo a la Plaça del Sol. L'individu, que va colpejar reiteradament a l'agent, va ser reduït i detingut. Durant l'escorcoll, li van trobar 350 euros en monedes a les butxaques.

El detingut va reconèixer que els diners provenien d'un robatori que havia fet a una persona gran. En un primer moment, els agents no van aconseguir localitzar la víctima de l'estrebada. No obstant això, un dia més tard, el dijous 26 de març, la víctima, un home de 72 anys, va denunciar els fets a la comissaria dels Mossos a Figueres.

L'home va explicar que, després de jugar una estona amb una màquina escurabutxaques en un bar del carrer Vilafant, li havia tocat un premi de 500 euros. Després de posar les monedes en una bossa, l'home va marxar del local però va notar com un jove que havia estat al bar el seguia. A l'alçada del carrer Via Emporiatana, el detingut va abalançar-se sobre ell i li va robar la bossa. Segons la versió de la víctima, s'hi va enfrontar però, finalment, el jove el va fer caure a terra i es va emportar els diners. A causa de la caiguda, aquesta persona d'edat avançada va patir diverses ferides i contusions, que li van impedir desplaçar-se fins a la comissaria per interposar la denúncia. Un cop corroborats els fets, els agents van tornar a la víctima els diners que li havien robat.