Lluís Hortalà reinterpreta les mítiques roques de la muntanya Montserrat a l'exposició 'Temptacions'

L'Espai d'Art Pere Pruna acollirà la mostra fins el 12 de juliol

L'olotí Lluís Hortalà ha presentat aquest divendres al Museu de Montserrat la seva nova mostra, 'Les temptacions'. Es tracta d'un seguit de dibuixos que ha fet en els últims cinc anys, la majoria dels quals elaborats amb carbó, inspirats en les roques de la muntanya, que adopten múltiples formes. L'origen, però, s'ha de situar en les antigues fotografies convertides en postals de Montserrat, que el monjo Benet Junqué va fer entre els anys 1902 i el 1930. De fet, Hortalà fa anys que col·lecciona aquestes postals.

La passió d'Hortalà per la muntanya de Montserrat data de mitjans dels anys 70, quan l'escalada iniciava un període de gran transformació. De fet, va formar part del grup d'escaladors que van innovar el panorama de l'escalada montserratina d'aquells anys. "Montserrat és molt especial per a mi, potser perquè és de les primeres muntanyes que vaig escalar i perquè era l'escola d'escalada obligada quan començaves", ha expressat l'artista, qui ha apuntat que la muntanya "té una cosa especial amb la llum, el sol, el conglomerat i l'esperit, que és molt diferent als altres llocs".

L'artista treballa des de fa mes de 25 anys en escultures i dibuixos de gran format que desenvolupen problemàtiques de la percepció a partir de models orogràfics, que el van portar a produir la sèrie de postals 'London Mountains' -durant els sis anys que va viure a Londres- i, en els darrers anys, l'han fet interessar-se per la iconografia de la muntanya de l'Everest i de les roques de Montserrat, relacionades amb la seva experiència personal com a alpinista.