Bones expectatives de visitants al castell de Montsoriu per la Setmana Santa

Esperen superar el nombre de turistes de l'any passat

El castell de Montsoriu té molt bones expectatives de visitants per la Setmana Santa d’enguany, que s’iniciarà demà, divendres 27 de març, i s’allargarà fins al proper dia 6 d’abril. Així ho ha confirmat el tècnic de cultura de l’ens comarcal, Joan Carles Codolà, que ha assenyalat que des de que es varen posar en marxa les visites lliures, el passat 1 de març, s’ha doblat el nombre de persones que han visitat el castell durant tots els caps de setmana d’aquest mes.

Si bé és cert que el temps tindrà un protagonisme especial en aquest increment de visitants, des del Patronat del Castell de Montsoriu i el mateix Consell Comarcal estan convençuts que amb la nova modalitat de visita el nombre de persones augmentarà considerablement. En són un clar exemple les persones que s’han apropat al castell per conèixer “in situ” aquest monument arquitectònic durant el primer mes de visites lliures. Tal com ha assenyalat Codolà, el nombre de visitants al recinte arquitectònic s’ha doblat durant el primer mes.

Des de l’1 de març de 2015, l’itinerari pel castell de Montsoriu s’ha senyalitzat per facilitar-ne la visita sense guies. Per tant, actualment s’ofereix al visitant la possibilitat de fer la visita amb guia o bé sense, seguint els senyals que hi ha al recinte. Així, tal com ha explicat el tècnic comarcal, per a la visita lliure, sense guies, s’ha editat una guia del visitant, en català i castellà i anglès, que permet anar seguint el recorregut amb explicacions concretes sobre els diferents elements arquitectònics i els aspectes històrics que configuren Montsoriu. A més, tampoc cal fer reserva prèvia. El castell està obert divendres al matí de 10 a 14 h i els dissabtes i diumenges, de 10 a 17 h.

La visita guiada té una durada d’una hora i mitja aproximadament; la visita lliure seguint l’itinerari marcat, es pot fer en menys d’una hora.

Un dels recintes medievals més importants del país

El castell de Montsoriu està considerat el castell gòtic més imponent de Catalunya i un dels recintes medievals més importants del país.

Situat al cim d’un turó de més de 600 metres, al peu del Montseny i a tocar de les Guilleries, a cavall dels municipis d’Arbúcies i Sant Feliu de Buixalleu, dins la comarca de la Selva, Montsoriu domina la vall de la Tordera i tot el corredor mediterrani de Girona a Granollers. Aquesta envejable situació el va portar a ser la seu militar dels vescomtes de Cabrera en el moment que aquesta nissaga era de les més poderoses del país i de la Mediterrània, al costat de Pere III, el Cerimoniós ( S.XIV).