La plantilla d'AJ Ruz de Sils torna a la vaga

Els treballadors ja van protagonitzar una protesta de 131 dies i ara decideixen fer aturades només els dissabtes

Treballadors i empresa tornen a estar enfrontats. La plantilla d'AJ Ruz de Sils va estar 131 dies de vaga per protestar per l'acomiadament d'un company i per les males condicions laborals que asseguraven que patien. Després de setmanes de manifestacions i protestes, finalment les dues parts van tancar un preacord que fixava les bases per a la negociació del conveni col·lectiu de l'empresa. A més, també hi havia el compromís de readmetre el treballador acomiadat i no adoptar represàlies contra els vaguistes. 

Aquest acord es va tancar a finals de febrer. Ara, un mes més tard, les dues parts no han avançat en les negociacions. El sindicat CCOO ha informat que la direcció ha tornat a adoptar una actitud "intransigent" i que no s'avé a negociar allò a què inicialment s'havia compromès. Segons el sindicat, l'empresa vol tornar a les condicions laborals d'abans de la vaga indefinida, una situació que els treballadors no volen permetre. "Aquest fet aboca la plantilla a la impossibilitat de conquerir les condicions adients lluitades i reclamades des del mes de setembre", recull el sindicat en un comunicat. 

Per això, la plantilla ha decidit convocar una nova protesta. A partir del 4 d'abril, faran vaga els dissabtes per pressionar la direcció. Els treballadors argumenten que la situació genera "incertesa" perquè no saben ni quan ni com canviarà la seva situació laboral.