Metalquimia equipa a la Xina una planta capdavantera d'elaboració de productes carnis cuits

La fàbrica tindrà capacitat per elaborar cent tones de producte al dia i entrarà en funcionament a finals del 2015

L'empresa gironina Metalquimia subministra tecnologia a la fàbrica de processament de productes carnis cuits més moderna del món. Situada a Xangai, la planta podrà elaborar cent tones de producte al dia i entrarà en funcionament a finals d'aquest any.

L'empresa va tancar l'acord amb el grup alimentari xinès WH Group durant el primer semestre del 2014. La instal·lació està considerada una planta capdavantera perquè reunirà els equips i la tecnologia més puntera per al processament de productes carnis a nivell mundial. WH Group, amb seu a Hong Kong, és actualment el primer elaborador mundial de carn de porc, després que adquirís el holding internacional Smithfield Foods per 7.100 milions de dòlars.


Un consorci d'empreses europees, liderat per Metalquimia i coordinat pel seu representant a la Xina Wilber Engineering, va ser l'elegit per a la instal·lació de la nova planta. "Aquest projecte ens consolida com a únics líders en creativació i tecnologia, i com a proveïdors preferents de les grans multinacionals per a la instal·lació de plantes automàtiques integrals per a l'elaboració de productes carnis", ha assegurat el director general de Metalquimia, Josep Lagares, en un comunicat.

"No hi ha cap altre proveïdor al món que pugui oferir una planta automàtica claus-en-mà, amb la maquinària necessària per a tot el procés, des de la preparació de la carn fins a l'empaquetatge final, i on s'inclouen, tot en un mateix paquet, robòtica, intel·ligència artificial i les tecnologies de procés carni del futur", afegeix.

Exporta a més de 80 països

Lagares ha destacat també la bona predisposició i esperit de col·laboració de totes les empreses del consorci implicades en el projecte. Situada a Girona i fundada el 1971, Metalquimia és considerada l'empresa líder en tecnologia i fabricació de línies completes claus-en-mà per a l'elaboració de productes carnis. Des dels seus inicis, l'empresa gironina s'ha centrat en la innovació tecnològica i en la recerca de la qualitat en tota la gamma de productes. Avui dia, els seus equips es poden trobar a les factories de processament carni més importants del món.

Metalquimia exporta actualment més del 85% de la seva producció a més de 80 països de tots els continents. L'aposta per la Creativació (creativitat + innovació) i la internacionalització han permès Metalquimia consolidar-se com a empresa líder global del seu sector. L'empresa gironina basa la seva estratègia en oferir solucions úniques i diferents en maquinària i tecnologia de procés per a la fabricació de productes carnis, fent un especial èmfasi en els productes carnis cuits de múscul sencer i trossejat, els productes marinats de carn fresca i els productes curats llescats d'assecat ràpid (QDS).

Aquesta darrera branca ha suposat una autèntica innovació de ruptura en la manera com el món processa el producte curat llescat, ja que permet reduir dràsticament els temps de producció amb la màxima seguretat alimentària i el mínim consum energètic, a la vegada que fa viable el disseny de nous productes carnis fins ara mai obtinguts.