Es presenta el cartell de la 60a edició del 'Girona, Temps de Flors'

Consisteix en les siluetes de flors dins una filera de gots ressaltades amb colors primaris

La 60a edició del 'Girona, Temps de Flors' ja escalfa motors. Avui s'ha donat a conèixer la imatge del certamen, que se celebrarà entre els dies 9 i 17 de maig. Com en les anteriors edicions, a l'hora d'escollir el cartell, l'Ajuntament n'ha confiat el disseny als estudiants de l'IES Sobrequés.

De totes les propostes que s'han presentat al concurs, el jurat ha escollit la de l'estudiant de 17 anys Daniela Monsó, que cursa segon de Batxillerat. La imatge central del cartell mostra les siluetes de diferents flors, cadascuna de les quals es troba dins una filera de gots de tub. "D'entrada, volia representar una fotografia feta des del Pont de Pedra amb la catedral al fons; però després vaig canviar d'idea", ha explicat Monsó.

Apart de la imatge, l'altre punt del cartell que centra l'atenció són les lletres. Són de color negre i se situen a la part del damunt, sota una franja on hi apareixen els diferents colors del cartell. Aquí, sobretot, l'autora ha volgut destacar les sis dècades que aquest 2015 compleix el 'Temps de Flors'; per això, el número 60 hi surt més gran.

La descoberta del cartell guanyador s'ha fet aquest matí en un acte a l'IES Sobrequés. A més de l'obra de Monsó, el jurat també ha escollit tres dissenys més com a finalistes. Aquests, però, no es desvetllaran fins Sant Jordi.

Durant l'acte, el director de l'IES, Joan Cumeras, ha posat el concurs com a exemple per reivindicar el paper dels estudiants com a "fàbriques de talent". Cumeras ha animat l'alumnat a continuar formant-se perquè "l'ensenyament no ha de ser mai el problema, sinó la solució".

"Arrencar amb bon peu"

Per la seva banda, l'alcalde de Girona ha dit que la tria del cartell guanyador ha estat "molt difícil" i ha agraït la implicació dels alumnes al concurs. Puigdemont ha recordat que aquesta 60a edició serà "especial", no només per l'efemèride, sinó també perquè 'Temps de Flors' tornarà a projectar la ciutat "arreu del món" i atraurà "milers de persones".

L'alcalde ha agraït la implicació de tots aquells qui fan possible el certamen (des de les brigades municipals fins als floristes, passant pels propietaris que obren patis i edificis o els arquitectes). "Temps de Flors és una ocasió on la ciutat se la juga, i tinc la tranquil·litat absoluta que sortirà bé, perquè aquest cartell és una bona prova que arrenca amb bon peu", ha dit.

Puigdemont també ha recordat que, a partir d'ara, el disseny de Daniela Monsó es veurà repetit "a tort i a dret" en banderoles, programes, anuncis i fulletons. No només a Girona mateix, sinó també a tots aquells llocs on es promocioni el certamen (tant al sud de França com a l'eix Girona-Barcelona-Madrid, aprofitant l'empenta del TAV).