El festival A Cappella renova el seu tàndem amb el 'Girona, Temps de Flors'

Els caps de cartell són els alemanys Slixs, que també oferiran un taller de veu i percussió corporal

Del 9 al 17 de maig, la IV edició de Girona A Cappella Festival portarà a diversos escenaris de la ciutat algunes de les formacions de referència a nivell internacional de la música sense instruments. El director del festival, Pau Marquès, ha ressaltat que enguany han aconseguit arrodonir un cartell "potent" i "diferent", amb propostes que poden servir per superar els 10.000 espectadors de l'any passat.

L'objectiu és superar-se i, per aconseguir-ho, han apostat per la formació germànica Slixs com a caps de cartell. A més, oferiran un taller de veu i percussió corporal. En aquesta edició, hi haurà dues actuacions de pagament amb un format més gran, a l'auditori de Girona. La dels alemanys Slixs i un clàssic del festival, The Hanfris Quartet. Marquès ha ressaltat que s'han convertit, en poc més de cinc anys, en un dels millors grups de 'barbershop', un estil que requereix de molta qualitat tècnica i interpretativa. És el primer grup de l'Estat seleccionat per als Campionats Internacionals de Pittsburgh.

El Girona A Cappella aposta per la complicitat amb Temps de Flors i aprofita aquest esdeveniment multitudinari per sorprendre el públic introduint escenaris al centre de la ciutat. Un dels punts amb més afluència i pas obligat de totes les rutes és la plaça Independència, que un any més acollirà l'escenari principal del festival. Hi haurà actuacions diàries a les sis de la tarda, totes gratuïtes, amb formacions com B Vocal, In Crescendo, The Anchovettes, Tutti Veus, o cors com el de la Universitat de Girona, la del conservatori Isaac Albéniz, el cor Gospel Girona o Gospelians.

També de forma gratuïta a la plaça Independència actuaran altres grups que Marquès destaca com a referents internacionals: el diumenge actuarà Opus Jam, una formació francesa que desenvolupa la seva originalitat associant harmonies complexes com el 'beatboxing' i repassa el repertori Motown amb la idea de democratitzar l'estil a capella a través de melodies conegudes a nivell internacional d'artistes com Marvin Gaye, Stevie Wonder, Diana Ross o els Jackson Five.

Marquès ha explicat que deixen de fer actuacions gratuïtes al migdia i les concentren totes al vespre. "Al migdia la gent encara està fent la visita per la ciutat, al vespre és l'hora perfecte de punt final", ha afirmat Marquès. D'altra banda, el festival també ha programat concerts a l'Auditori Viader de la Casa de Cultura, on actuaran The Gourmets Vocal Quartet.

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el vicepresident de la Diputació de Girona Xavier Soy han destacat que és un festival innovador, únic i que conjumina perfectament amb Temps de Flors.