Detingut el passatger d'un autobús amb 1,5 kg de marihuana

L'home, de 29 anys i nacionalitat Nigeriana, es dirigia a França

La Policia Espanyola ha detingut durant l'última setmana tres joves, d'entre 20 i 29 anys, per tràfic de drogues. Els arrestos es van fer el 13 i el 16 de març en dos controls de l'AP-7 i l'N-II, dins del terme municipal de La Jonquera.

En el primer cas, els policies van enxampar el passatger d'un autobús, de 29 anys i de nacionalitat nigeriana, que es dirigia a França i que portava dins de la seva maleta més d'1,5 quilos de marihuana. L'home va intentar fer-se l'adormit per passar desapercebut. En el segon cas, els policies van detenir dos joves de nacionalitat francesa que, a l'interior del seu cotxe, portaven un sac de dormir amb quatre bosses plenes de cabdells de marihuana.

Agents de la policia espanyola que formaven part de dispositius estàtics contra la delinqüència itinerant van detenir el 13 i el 16 de març tres persones per tràfic de drogues. En el primer operatiu, els agents van enxampar un home de 29 anys, de nacionalitat nigeriana, que es dirigia en autobús al municipi francès de Bordeus. Els policies van aturar el vehicle de matinada, dins del terme municipal de La Jonquera, a l'últim peatge de sortida en direcció França.


L'home va fer veure que dormia però els agents van notar que estava nerviós. Per això van registrar la seva maleta, on van trobar una bossa de plàstic negra -amagada entremig de la roba- que contenia diversos cabdells de marihuana amb un pes de més d'un quilo i mig.

El segon operatiu es va realitzar el dilluns 16 de març, al quilòmetre 780 de la N-II, en direcció França. Els policies van interceptar un vehicle amb matrícula francesa ocupat per dos joves que, en un primer moment, no van fer cas a les indicacions dels agents. Durant l'escorcoll del cotxe els policies van localitzar quatre bosses amb cabdells de marihuana envasats al buit -amb un pes d'1,9 quilos- dins d'un sac de dormir que hi havia al maleter del vehicle. Davant d'això, els agents van detenir els dos ocupants del cotxe, dos joves de 20 i 22 anys de nacionalitat francesa, per un delicte de tràfic de drogues.

Els tres arrestats van passar a disposició del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia de Figueres, que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.