Denunciat el propietari d'una finca de Vilafant que tenia un cavall, una ovella i galls morts

Els animals no tenien ni menjar ni aigua

Els Mossos d'Esquadra van denunciar el 27 de febrer el propietari d'una finca de Vilafant (Alt Empordà) que tenia un cavall, una ovella i diversos galls morts, aparentment, per desnutrició. A l'individu, veí de Figueres, se l'acusa d'infringir la Llei de protecció dels animals.

El 24 de febrer, a petició dels Vigilants Municipals de Vilafant, els agents de la Unitat Regional de Medi Ambient de Girona van realitzar una inspecció a l'immoble situat al polígon Puig Grau.

A banda dels animals morts, hi van trobar dos gossos, tres ovelles i diversos galls que no tenien ni aigua, ni menjar, ni un lloc on resguardar-se. Un cop localitzat, el propietari es va comprometre alimentar els animals.

Durant la inspecció policial els agents van localitzar un cavall mort, aparentment, per desnutrició. També van trobar dos gossos que no tenien ni aigua, ni menjar, ni un lloc on resguardar-se de les inclemències meteorològiques.

En una altra estança de la finca hi van trobar tres ovelles, una d'elles morta, que no tenien menjar i que només podien veure l'aigua de la pluja que havia recollit una banyera vella. I en una zona de les barraques hi havia diversos galls tancats en gàbies que tampoc tenien ni aigua ni menjar.


Davant d'això, la policia va aixecar acta dels fets i va tornar a la finca el 27 de febrer per fer una altra inspecció i comprovar l'estat dels animals. Els mossos van constatar que la situació continuava igual i que els animals anaven morint.

Per aquest motiu, els agents van comissar preventivament dos gossos i els van dur a l'Associació protectora d'Animals i Plantes de Figueres.

Un cop la policia va localitzar el propietari dels animals, se li va aixecar tres actes per la llei de protecció d'animals. L'home es va comprometre alimentar de forma immediata als animals que encara estaven vius.

Els agents fer arribar les denuncies al Servei Territorial d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Ambient de Girona perquè tramités l'expedient.