Girona s'estrena com a capital de la moda

Fins dissabte diversos dissenyadors mostraran els seus treballs al Teatre Municipal

Un total de 13 dissenyadors dividits en tres categories desfilaran entre ahir i dissabte per la passarel·la del Teatre Municipal de Girona en la primera edició de Gimoda, la Setmana de la Moda de Girona. A banda de les desfilades, el certamen acollirà també ponències sobre tèxtil i estilisme, tallers de costura, bijuteria i maquillatge i estands de marques i dissenyadors variats repartits entre el Pont de Pedra i la plaça Independència.

D'entre les activitats, totes gratuïtes amb inscripció prèvia al web www.gimoda.cat, destaquen també dues exposicions que es podran veure al mateix escenari de les desfilades, el Teatre Municipal, i visites guiades als espais del certamen amb activitats.

En l'acte de presentació celebrat ahir al vespre al saló de descans del Teatre Municipal, es va donar el tret de sortida amb la presentació de la nova col·lecció de la dissenyadora de Figueres, Celia Vela.

Durant els tres dies que durarà el certamen seran 13 els dissenyadors que desfilaran sobre la passarel·la del Teatre Municipal dividits en tres categories: 6 dissenyadors emprenedors que han passat un procés de selecció, com Into, Aysha o Ivonne Zamora; 4 dissenyadors convidats per la seva trajectòria, com Who, Núria Serra, Bella Lola i Aguilar Rovira; i 3 dissenyadors professionals que són Teresa Ripoll, Jordi Dalmau i Celia Vela.

Tot i que les desfilades seran l'eix central del certamen, també es duran a terme ponències sobre tèxtil i estilisme, tallers de costura, bijuteria i maquillatge i es podran trobar estands de marques i dissenyadors variats repartits entre el Pont de Pedra i la plaça Independència per dur l'ànima de Gimoda a peu de carrer. A més, al Teatre Municipal hi haurà exposicions sobre la història del tèxtil gironí, com 'Teixint la història', i una fusió de moda i art amb 'Fils de complicitat' de l'artista Begoña Ramos i la dissenyadora Celia Vela.

Cal destacar que hi haurà un menú gastronòmic exclusiu per a l'ocasió organitzat per l'Associació d'Hostaleria de Girona al que s'han adherit més d'una vintena de restaurants de la ciutat i, a part, es realitzarà el sorteig d'un àpat per a dues persones a través dels contenidors de Roba Amiga per a tots aquell que facin una donació de roba usada durant la Setmana de la Moda. Com a entitat col·laboradora d'Agimod, Roba Amiga pretén incentivar a la població a dipositar la roba que ja no s'utilitza en els contenidors taronges per a que se'n pugui fer entrega social.

Per últim, s'organitzaran visites guiades gratuïtes a càrrec de l'Associació de Guies de Girona des de l'oficina de Turisme de la Rambla pels espais on hi hagi activitats de Gimoda.

Avui la jornada arrenca a les onze del matí amb Into, seguit de Núria Serra a la una de la tarda que clourà les desfilades del matí. A les quatre de la tarda Bella Lola presenta la seva col·lecció i que ja donaràs pas a DNA a les sis de la tarda i Jordi Dalmau com a plat fort per cloure el dia a dos quarts de nou de la nit.