El segon Festival de Vi proposa un centenar d'activitats a la Costa Brava pel mes d'abril

El Vívid inclou degustacions de vi, activitats a la natura i apats gastronòmics, entre altres

Les comarques de l'Alt i el Baix Empordà acolliran durant tot el mes d'abril un centenar d'activitats i promocions enoturístiques dins el marc de la segona edició del Vívid, el Festival del Vi. El programa, que s'ha presentat aquest dimecres a Sant Martí d'Empúries, dobla les propostes de la primera edició i inclou degustacions de vins de la DO Empordà, àpats gastronòmics amb maridatge de vins, activitats d'enoturisme, visites a cellers i música i poesia marinades amb vi, entre moltes altres.

També inclou activitats adreçades a professionals del vi i el turisme. Vívid és una iniciativa que vol donar a conèixer el món de la viticultura empordanesa i fer-ne un atractiu turístic més. El Festival del vi, Vívid, és una iniciativa de dinamització i promoció del territori creada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona amb el suport i la participació del Consell Regulador de la DO Empordà, cellers de la DO Empordà, ajuntaments i empreses turístiques del territori.

El programa, que consta de cent nou activitats, promocions i descomptes, inclou, entre moltes altres, una jornada per a famílies, 'Juguem entre vinyes i oliveres', i una sortida amb bicicleta per zones vitivinícoles de l'Alt Empordà, 'Bicicleta i vi', del celler La Vinyeta. També proposa una caminada pel patrimoni megalític d'Espolla amb tast de vins del celler Arché Pagès, una navegació en caiac de mar i una caminada a la Finca Garbet, a càrrec de SK Kayak i Bodega Castillo Peralada, o l'activitat 'Music & wine & escamarlà', a Llançà, a càrrec de l'Oficina de Turisme de Llançà.

També destaquen la jornada popular per difondre els vins dolços de l'Empordà que el Consell Regulador de la DO Empordà organitza a Figueres i el seminari d'enoturisme per a professionals, Enoconferència Vívid, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Calonge.

Específicament per al públic de Girona, Barcelona i França es proposa l'activitat del 'Vinibus', un autobús que recollirà els usuaris a l'estació TAV de Figueres i els portarà a visitar dos cellers empordanesos durant el matí, i la fira professional Arrels del Vi, que tindrà lloc a Barcelona, per descobrir-hi els vins de la DO Empordà.