Comencen els treballs per trobar i resturar l'enllosat original del pont medieval de Sant Joan les Fonts

La construcció està datada del segle XIII

La setmana passada van començar els treballs de restauració del pont medieval de Sant Joan les Fonts (Garrotxa). Una restauració integral que es vol fer aprofitant al màxim l'enllosat original. De moment, ja s'han extret dues capes recents i s'està treballant en un tercera de pedra compactada que, probablement, correspondria al paviment dels segles XVII i XVIII.

Les prospeccions també han de servir per datar amb exactitud la data de construcció del pont actual. En aquest sentit, tot i que l'existència del pont data del segle XIII, és molt provable que un terratrèmol que va afectar la comarca el primer terç del segle XV el destruís i que l'actual estructura s'erigís sobre el 1450. Els restauradors creuen que la pròxima capa que trobaran serà ja medieval.

En aquest sentit, el que s'intueix a primera vista és que l'ull central del pont és gòtic, i que, per tant, podria correspondre perfectament al segle XV, tractant-se així del paviment original real.

A banda de recuperar l'antic paviment, el projecte de restauració del pont medieval de Sant Joan les Fonts millorarà la pavimentació, el sistema de baranes, la il·luminació i soterrarà les instal·lacions de servei que hi passen: aigua, baixa tensió, telecomunicacions i enllumenat públic.