El nou pont sobre el Ter a Girona s'inaugurà dijous vinent, després d'anys d'endarreriments

La infraestructura ha de millorar l'accés a la ciutat pel nord i la connectivitat amb l'hospital Josep Trueta

Després d'anys de tramitacions administratives i de mesos d'obres, el nou pont sobre el Ter serà una realitat a partir de la setmana vinent. La data d'inauguració s'ha fixat pel matí del dijous 26 de març i està previst que, entre d'altres, hi assisteixin el secretari d'Estat d'Infraestructures, Transport i Habitatge, Julio Gómez-Pomar. 

El projecte es va començar a gestar el 2005 quan, amb Anna Pagans d'alcaldessa, es va presentar l'avantprojecte. La previsió era començar obres el 2007 i tenir-lo acabat el 2008, un calendari que no es va arribar a complir. Finalment, la construcció del pont es va iniciar al 2010, quan es van començar a netejar la llera del riu per aixecar la infraestructura. Des de llavors, la data de posada en funcionament s'ha anat retardant, ja que inicialment es deia que estaria acabat la tardor del 2012. 

Un dels últims entrebancs es va donar a l'estiu, quan el pont ja estava molt avançat i els operaris ja l'havien començat a asfaltar. Llavors, es va detectar que hi havia massa vibracions per al volum de trànsit que es preveu que hagi de suportar. Això va obligar a aixecar el ciment i canviar el forjat, fet que va causar un nou endarreriment. 


L'obra, feta i pagada per l'Estat, té un cost superior als 20 MEUR. La seva missió és la de millorar l'accés a Girona pel nord. Actualment, l'accés a Girona pel nord es fa o bé a través de l'N-II (i això obliga a creuar el municipi i el nucli urbà de Sarrià de Ter); o bé per Pont Major si els vehicles venen de Celrà. 

Aquesta infraestructura permetrà, per exemple, que molts vehicles no hagin d'entrar a la ciutat si, procedents del nord, volen anar cap a Fontajau, cap a l'hospital Josep Trueta o a agafar la sortida de Girona Oest de l'AP-7.