ERC i MES ultimen un pacte a Girona per anar junts a les municipals

Les dues formacions donaran els detalls de l'acord aquest dimecres

ERC i MES estan acabant de tancar un pacte per anar junts a les municipals a la ciutat de Girona. Els dos partits han convocat per dimecres al matí una roda de premsa conjunta on donaran els detalls del pacte. AraGirona.cat ja va avançar l'acord la setmana passada on s'explicava que només faltava polir alguns detalls.

Aquest vespre, les dues formacions tenien assemblees locals per referendar l'acord. El previsible és que Maria Mercè Roca, alcaldable d'ERC, encapçali la coalició. Encara no se sap qui completarà la llista per part dels republicans ni tampoc quins i quants membres de MES s'integraran a la candidatura.

La cara visible dels exsocialistes a Girona és Pia Bosch i està per veure si s'incorpora al projecte en clau local o, per contra, opta per anar a la llista del Parlament del 27 de setembre.

Acord

Després de setmanes de negociacions, sembla que els dos partits han trobat la manera de tancar un pacte a la ciutat de Girona per anar plegats a les municipals del 24 de maig. Moviment d'Esquerres (MES) és un partit escindit del PSC, format per exmilitants molestos amb la direcció sobretot per desavinences en clau sobiranista.

A Girona, el partit el representen cinc regidors que, a finals del 2014, van decidir sortir del grup municipal del PSC per donar suport explícit al nou partit MES. Des de llavors, són regidors no adscrits al plenari. Al capdavant hi ha Pia Bosch, que va ser la darrera candidata socialista a les municipals del 2011 i que va descartar presentar-se al procés de primàries que va fer el partit per a aquestes eleccions. 

ERC i MES han convocat per dimecres al matí una roda de premsa conjunta on tenen previst donar els detalls de la coalició. Així ho anuncien els dos partits en les seves convocatòries. Entre les incògnites que queden encara per resoldre hi ha els noms de qui integraran la llista. ERC encara no ha donat a conèixer qui acompanyarà l'escriptora Maria Mercè Roca en la candidatura dels republicans. Per part de MES tampoc es coneix qui formarà part de la llista. 

A banda de conèixer els candidats d'un i altre partit, caldrà veure com s'encaixen els noms en una candidatura de coalició i quin ordre ocupen. Tot apunta que Roca serà la cap de llista i caldrà veure quin paper ocupa Pia Bosch, si opta per formar part del projecte en clau de ciutat o, per contra, fa el salt a la llista de les eleccions al Parlament del 27 de setembre. Actualment, Bosch forma part dels òrgans de direcció de MES a nivell nacional.