L'Estartit tindrà un nou consultori local a finals del 2016

S'aixecarà en un solar a tocar de la futura llar d'infants i Salut ja n'ha licitat l'obra per 1,4 MEUR

L'Estartit tindrà un nou consultori local a finals del 2016 que duplicarà la superfície de l'actual. Tindrà 550 metres quadrats i s'aixecarà en un solar del carrer Eivissa, a tocar de la futura llar d'infants. Salut ja n'ha licitat l'obra, que comptant-hi l'equipament, puja a 1,4 MEUR. El nou consultori donarà servei als 3.100 habitants que té l'EMD de l'Estartit i a la població flotant que hi passa les vacances durant l'estiu (que pot arribar a multiplicar per deu la de la resta de l'any).

L'alcalde de Torroella, Jordi Cordón, i la presidenta de l'EMD, Sílvia Comas, han destacat que la licitació suposa fer un pas ferm en un procés que va començar ara fa vuit anys, amb la cessió dels terrenys. Actualment, el consultori de l'Estartit es troba en un local de 200 metres quadrats situat al carrer Església. Obre els matins de dilluns a divendres i les tardes del dimecres. Durant l'estiu, el consultori també compta amb un equip de nits (la resta de l'any, el reforç nocturn es fa des del CAP de Torroella de Montgrí).

El projecte per aixecar un nou consultori a l'Estartit s'arrossega des de fa temps. De fet, fa vuit anys l'Ajuntament ja va cedir a la Generalitat els terrenys per poder tirar endavant l'obra. Ara, el Departament de Salut l'ha desencallada i ja ha tret els treballs a licitació.

La construcció del nou edifici, que s'aixecarà en un solar del carrer Eivissa, té un pressupost de 1.232.696 euros. Una quantitat a la qual s'hi han d'afegir 180.000 euros més, que és el que costarà equipar el consultori. El Departament de Salut obrirà les pliques el dia 31 d'aquest mes i, a partir d'aquí, estudiarà les diferents ofertes per adjudicar les obres.

El nou consultori de l'Estartit tindrà 551,13 metres quadrats; és a dir, duplicarà amb escreix la superfície de l'actual. Disposarà de quatre consultes de medicina i infermeria de família, dues més de pediatria, una àrea d'atenció continuada (per al reforç d'estiu) i una altra reservada al personal sanitari i administratiu. El projecte també reserva una part dels terrenys per si calgués fer una ampliació en un futur.

A finals del 2016

El director dels serveis territorials de Salut, Josep Trias, explica que el termini d'obra és d'un deu mesos. Tenint en compte, però, que tant des de l'ajuntament com de l'EMD es volen evitar les molèsties durant l'estiu, es preveu que el nou consultori sigui una realitat a finals del 2016.

L'equipament donarà servei tant a les 3.100 persones que viuen a l'Estartit com a la població flotant que hi passa les vacances d'estiu. Una època, segons ha precisat Cordón, en què l'Estartit pot arribar a acollir fins a 30.000 persones.

Un cop entri en servei, el nou consultori mantindrà els mateixos horaris i personal que l'actual. "Allò que fem és dignificar-lo", indica el director territorial. Tant l'alcalde de Torroella de Montgrí com la presidenta de l'EMD, Sílvia Comas, asseguren que la licitació suposa fer un pas en ferm en una obra que s'esperava des de fa temps.

"Avui donem el tret de sortida per fer realitat el projecte", ha dit Cordón. Comas, per la seva banda, ha recordat que la parcel·la on se situarà el consultori forma part de l'illa d'equipaments de l'Estartit on també s'aixecarà l'escola bressol (una obra que anirà en paral·lel amb la que farà Salut).

El projecte del nou consultori a l'Estartit és un dels quatre dels que tirarà endavant el Departament a les comarques gironines al llarg d'aquest 2015. A més del segon CAP a Figueres, Salut també farà un nou consultori a Platja d'Aro (ja se n'ha adjudicat l'obra) i un altre a Verges (del qual se n'està acabant de redactar el projecte).