Carlos Latre i el Mag Pop, grans reclams del Festival Còmic de Figueres

El certàmen se celebrarà per Setmana Santa

El Festival Còmic de Figueres s'està consolidant com un atractiu turístic més de la ciutat. El fet que un any més el certamen es faci coincidir amb el període vacacional i que en la seva vuitena edició s'hagi optat per la Plaça Catalunya per fer-hi espectacles gratuïts de gran format, fan que la difusió del festival creixi any rere any. De fet, per acostar el festival al màxim nombre de persones, enguany s'han incrementat el nombre d'espectacles gratuïts i l'aforament d'aquests amb la instal·lació d'una graderia a la Plaça Catalunya amb capacitat per a gairebé 500 persones que podran seguir còmodament els espectacles que s'hi han programat.

El tret de sortida del certamen el donarà el 2 d'abril a les nou del vespre la gala inaugural que acollirà el Teatre Municipal El Jardí, que un any més es transformarà en una gran cabaret amb taules, copes de cava, vellut i lluentons. Aquesta gala estarà presentada pels personatges del Polònia de Tomàs Molina i Mònica Terribas i comptarà amb les actuacions, entre d'altres, de Carlos Latre, la pallassa Laura Herts, en Peyu o els acròbates Acrobarouf. Fóra de cartell, i com a espectacle estrella, la gala comptarà amb l'actuació del min anglès Les Bubb, una estrella a Anglaterra i que torna al festival després de participar en la seva primera edició. Totes les actuacions tindran una durada de 15 minuts en un espectacle amb un ritme àgil i molt televisiu.

Un dels espectacles gratüits que es faran a la Plaça Catalunya és el dels acròbates Acrobarouf, que presenten per primer cop a l'estat espanyol un número d'alta dificultat tècnica amb l'humor de la pallassa catalana Pepa Plana. 'Scratch!' és un número que combina diverses disciplines acrobàtiques amb una originalitat i una clara aposta per l'humor. L'espectacle tindrà lloc el divendres tres d'abril a les sis de la tarda.

També la Plaça Catalunya acollirà el 5 d'abril a les 7 de la tarda el que serà "una de les grans festes del certamen", el concert de la Troba Kung-Fú i el Circ Cric de Tortell Poltorna. Un concert que ha girat molt poc per Catalunya i que vol aplegar el màxim nombre de persones. Es tracta d'un espectacle que combina la música de la popular banda catalana amb l'univers circense.

Un altre dels plats forts del festival serà un altre concert, el de l'Orquestra de Cambra de l'Empordà sota la direcció de Jordi Puntí. Un espectacle que ja va acollir el certamen l'any passat i que ha tingut un gran éxit de públic gràcies a la combinació de música clàssica i bon humor en un concert adreçat a tots els públic. L'actuació es farà al teatre Municipal El Jardí el 4 d'abril a les nou de la nit.

El teatre Municipal El Jardí serà l'escenari el 5 d'abril a les nou del vespre de l'actuació del mediàtic Mag Pop que presentarà el seu espectacle 'La Gran Ilusión'.

A totes aquestes actuacions s'hi sumaran la sessió de risoteràpia que es farà al Castell de Sant Ferran el diumenge 5 d'abril i l'exposició 'Humor 2.0' dedicada a Dolors Boatella, coneguda humorista catalana a la xarxa, que acollirà la Biblioteca Fages de Climent i que també voltarà per la resta d'escenaris del certamen.