Creen una guia turística de Girona per a mòbils i tauletes

L'aplicació conté informació sobre monuments i museus però també aspectes més curiosos i desconeguts de la ciutat

Tothom que disposi d'un telèfon intel·ligent o d'una tauleta tàctil ja pot descarregar-se la nova guia turística de Girona en format digital. El projecte està impulsat per l'escriptor i periodista Miquel Fañanàs i el seu fill Jordi Fañanàs i compta amb el suport de l'Ajuntament de Girona i la Diputació. La guia és molt visual -totes les imatges són del fotògraf banyolí Antoni Torres- i repassa els escenaris monumentals més destacats de la ciutat. 

A banda de la informació estrictament turística sobre monuments i museus, la guia incorpora d'altres recursos menys habituals en aquest tipus d'eines. Per exemple, fa un repàs de com era el barri xinès als anys 70 i com ha evolucionat fins ara. La guia incorpora imatges d'aquella dècada on, en només dos carrers del Barri Vell, es van arribar a concentrar una quinzena de bars; i les contrasta amb imatges actuals. 

També dedica un espai a la "Girona misteriosa" i destaca aspectes menys coneguts de la ciutat com per exemple el mapa de París que hi ha sota les voltes de la Rambla, la gàrgola de la bruixa de pedra de la catedral o d'altres llegendes amagades a diferents punts de la ciutat. També s'expliquen curiositats de la Girona jueva, de la Girona de Rafael Masó i la seva arquitectura i també hi té un paper la literatura. Fañanàs ha recuperat fragments de l'obra de Josep Pla 'Girona, un llibre de records' on descriu diferents llocs de la ciutat. A la guia, aquests fragments s'acompanyen amb imatges actuals dels escenaris que relata l'autor. 

A la guia hi ha d'altra informació d'interès d'aspectes com el mercat del Lleó, les zones comercials, els esdeveniments més importants (Setmana Santa, Temps de Flors i Fires de Sant Narcís) així com les cites de Girona ciutat de festivals. 

Guia per a turistes i gironins

Per tot plegat, Fañanàs destaca que la guia no només és un recurs pensat per aquells turistes que encara no coneixen la ciutat sinó també per als mateixos gironins que poden descobrir curiositats de la seva ciutat que no fins ara no sabien. Un aspecte que també remarca l'alcalde, Carles Puigdmeont. "No disposàvem d'una eina com aquesta que, a banda d'informació de serveis tingui una profunditat de continguts, incorpori fotografies d'autor i també literària; és un enriquiment que difícilment podríem donar des de l'ajuntament", ha valorat. 

La informació de la guia digital està traduïda al castellà, a l'anglès, al francès i també al rus. Ja està disponible per a telèfons Android i els impulsors estan esperant la validació per part d'Apple. El preu per descarregar-la és de 1,99 euros més IVA.