MES Girona dóna l'esquena a CiU i Avancem

L'exconsellera Marina Geli subratlla que el full de ruta sobiranista és només un "preacord" i que estan treballant-hi

Moviment d'Esquerres (MES) no es planteja "de cap manera" sumar-se a l'acord que han formalitzat CiU i Avancem per concórrer plegats a les municipals a Girona. Les dues formacions van presentar la seva unió ahir dissabte i van deixar la porta oberta a que altres forces poguessin afegir-s'hi.

"Que cadascú faci el que cregui convenient, nosaltres estem per sumar però no ens imaginem en cap moment fer coalició amb CiU", ha assegurat una de les cares més visibles del nou partit escindit del PSC, Marina Geli.

D'altra banda, l'exconsellera ha destacat que el full de ruta sobiranista és només "un preacord" tot i que estan treballant perquè pugui ser un "amplíssim acord" de molts partits.

"Respectem els 'tempos' dels partits"

Pel que fa al procés independentista i el full de ruta sobiranista, Geli s'ha mostrat cauta. "Continuem treballant-hi i s'ha de pensar que cadascú té els seus tempos, Unió ha ajornat fins després de les municipals prendre qualsevol decisió i ho respectem", ha valorat. Tot i això, la membre del Moviment d'Esquerres afirma que el full de ruta és només un "preacord" entre aquells partits polítics i entitats que veuen Catalunya com un subjecte polític. "Fa mesos que estem en això, perquè Catalunya pugui decidir el seu futur no només és un acord exclusiu dels independentistes, aplega les forces sobiranistes", ha defensat.

En aquest sentit, des de MES continuen reivindicant la possibilitat de fer un referèndum com a Escòcia o el Canadà. "Hem de continuar demanant-ho perquè és la fórmula més democràtica de finalitzar amb aquesta discussió amb Espanya, no podem mantenir la discussió eternament ", ha assenyalat Geli.

Segons l'exconsellera les properes eleccions del 27 de setembre no només són uns comicis "plebiscitaris" sinó que també es podrà debatre sobre "altres problemes dels catalans" com l'estat dels serveis públics o l'atur. "Estem treballant perquè el full de ruta pugui ser un amplíssim acord de moltes forces que consideren Catalunya com a subjecte polític", ha conclòs. Geli, Pere Albó, Carles Ferreira i Toni Montes han mantingut una xerrada propera amb una desena de ciutadans que s'han reunit al centre cívic de Breda en l'acte de presentació del no coordinador local del Moviment d'Esquerres en aquesta localitat.