Els Quart Primera presenten el seu nou disc en un 4rt 1a de Girona

La formació, liderada per Pere Jou, ha volgut rememorar els seus inicis

A dos quarts de sis de la tarda en Pere Jou, líder del grup Quart Primera, ha arribat al pis quart primera del número 13 del carrer de la Creu de Girona.

Després d'actuar en un altre quart primera de Barcelona, el cantant ha recorregut més d'un centenar de quilòmetres per seguir l'original campanya de presentació del seu tercer disc 'Neurones a la punta d'un iceberg'.

Més de vint persones l'esperaven en aquest immoble de la capital gironina per escoltar les noves cançons del grup. "Són concerts molt especials perquè es trenca la frontera entre el públic i l'artista i això mola molt", ha explicat el cantant Pere Jou, que ha conversat durant tot el concert amb els improvisats espectadors.

El cantant dels Quart Primera, Pere Jou, ha explicat que la idea de fer aquests originals concerts va sorgir quan els membres del grup van començar a pensar com volien presentar el seu nou disc, el tercer, anomenat 'Neurones a la punta d'un iceberg'. "Abans de treure el primer treball nosaltres tocàvem a cases de gent que ens trucava, ho fèiem gratis i va acabant sent insostenible", ha recordat el líder del grup. Tot i això, la formació barcelonina ha decidit tornar a les seves arrels per acostar les noves cançons als seus seguidors fidels.

"Vam pensar que seria molt divertit recuperar aquesta idea; fer quatre concerts a les quatre capitals de demarcació de Catalunya", ha afegit. Per aconseguir-ho, el grup va utilitzar les xarxes socials on, mitjançant diversos missatges, van demanar als seguidors que oferissin pisos, preferentment 4rts 1a, per realitzar els concerts. I, dit i fet. Aquest dissabte al matí la formació ha començat la seva ruta de presentació de 'Neurones a la punta d'un iceberg' en un pis de Barcelona i a la tarda ja estaven tocant en el 4rt 1a del número 13 del carrer de la Creu de Girona.

Les adreces dels concerts s'han mantingut en secret fins a l'últim moment. Aquesta tarda, més d'una vintena de persones han pogut xerrar amb el cantant Pere Jou, preguntar coses personals o relacionades amb les cançons i escoltar les darreres peces com 'Tot va bé', 'Agafa'm la mà' o 'Jo avui', en un format inèdit, ja que només ha actuat el cantant, acompanyat dels seus teclats i la guitarra. Tot i que el disc ha comptat amb la col·laboració de la guitarra d'Alex Vivero, el baix de Roger Martín, Santos Berrocal a la bateria i la percussió i Florenci Ferrer als teclats i les guitarres; el cantant és "l'ànima" del projecte i, per simplificar la presentació, el grup ha decidit que fos Jou qui presentés les noves cançons en solitari.

"El nou disc és una crida a viure el present, a adonar-se de les coses que ens envolten, de tenir ganes de fer coses. Agafa el millor de primer i del segon, és un canvi amb els anteriors treballs que eren més per tallar-se les venes", ha explicat als espectadors Jou, tot rient. El cantant ha comentat que va tardar un temps a poder tornar a escriure noves cançons, ja que, quan ho intentava, la inspiració que l'havia portat a escriure les lletres dels altres discos s'havia esgotat. "En aquest nou treball busco que la gent tingui ganes de viure, és una mica auto terapèutic. Són cançons sanadores, que quan les escoltis et sentis bé", ha afirmat Jou.

Per la seva banda, la Laura Rodrigo, una de les tres estudiants que viuen en el pis escollit, ha explicat que, des del principi, els va fer "molta il·lusió" saber que havien estat les escollides per acollir aquest concert únic. "No ens ho vam pensar i vam sol·licitar-ho enviant-los un correu electrònic. Hem estat estudiant com muntar tot l'espai, hem retirat els sofàs del menjador i hem creat una zona lliure", ha comentat. A més, han creat un mural on es podia llegir 'El nostre Q4rt Pr1mera. Girona' per a l'ocasió.

"Cada una de nosaltres ha invitat a amics i persones que sabíem que els agrada el grup o, independentment de l'estil, era una fórmula per trobar-nos i fer una cosa diferent que ens semblava molt interessant", ha assegurat Rodrigo. Demà, serà el torn de Tarragona i Lleida. Allà, un cop més, el públic deixarà de ser públic i Pere Jou i els espectadors es convertiran en un grup d'amics que es troben per escoltar música en directe en un 4rt 1a.