L'alcalde d'Arbúcies, Pere Garriga, escollit president del nou partit ISELVA

La formació ja compta amb sis llistes d'independents amb l'adhesió de Maçanet de la Selva

Nou pas endavant per al grup d'independents de la comarca de la Selva. El projecte es va començar a coure ara fa quatre anys, el 2011, abans de les darreres eleccions municipals. En aquell moment, els impulsors no van estar a temps de constituir-se com a partit i, per això, van optar per presentar-se sota el paraigües de la Federació d'Independents de Catalunya (FIC).

Aquest any però, les llistes d'independents de Breda, Tossa de Mar, Arbúcies, Santa Coloma de Farners, Caldes de Malavella i - recentment Maçanet de la Selva- s'han unit sota una mateixa marca per aconseguir la màxima representació possible al Consell Comarcal i així poder "defensar els interessos dels ciutadans" dels 26 municipis de la comarca, tal i com assegura el nou president de la formació, Pere Garriga.

Aquest dissabte, s'ha portat a terme l'assemblea constituent del nou partit a la biblioteca Joan Vinyoli de Santa Coloma de Farners. Durant l'acte, l'alcalde d'Arbúcies, Pere Garriga, ha estat escollit com a president d'aquest nou partit. L'esdeveniment ha aplegat més de 50 persones vingudes de diferents municipis de la Selva com Tossa de Mar o Breda. A més, els participants també han aprovat per unanimitat la declaració de principis del partit i s'ha fet la votació per escollir els membres de l'executiva.

Garriga ha agraït el suport dels assistents i la implicació dels participants en el projecte tot assenyalant que ISELVA treballarà pel benestar dels ciutadans dels municipis evitant "la dependència existent dels grans partits". "Ens estem trobant la grata sorpresa que les llistes d'independents de la comarca s'interessen pel nostre projecte", ha explicat el batlle. De moment, la formació ja engloba sis llistes d'independents i n'hi ha quatre més - com la de Sils- amb qui mantenen converses. "S'hi arribessin a unes 12 o 13 - la meitat dels municipis de la comarca- seria fantàstic però nosaltres no forcem a ningú. Creiem que podríem arribar a les deu o dotze", ha comentat Garriga.

Tot i això, el nou president ha deixat clar que la voluntat no és acceptar qualsevol persona sinó que volen mantenir una coherència, una bona entesa entre els membres de la formació i treballar per la defensa dels interessos generals de la ciutadania. Per això, cap dels membres d'ISELVA cobrarà per la seva feina. "Ni dietes ni quilòmetres. Som persones al servei de persones", ha afegit Garriga.

Tal i com ha recordat el nou president, el eixos vertebradors de la formació són el municipalisme, la transparència en la gestió, la participació ciutadana, els serveis públics, la igualtat, el servei a les persones, la democràcia i el dret a decidir.