L'Ajuntament de Girona posa en marxa el dispositiu per foragitar els estornells a la ciutat

S'instal·laran aparells per espantar-los a les places públiques

Els aparells que s'instal·laran emeten sons gravats que són crits d'alerta d'estornell barrejats amb crits dels seus depredadors naturals. D'aquesta manera les aus interpreten aquell emplaçament com un lloc insegur. Aquest any els aparells s'instal·laran en els llocs on l'any passat varen tenir una especial incidència: Plaça Calderers, Plaça Diputació, Plaça Poeta Marquina, Cristòfol Grober, Plaça Sta. Susanna, i la Rambla Llibertat.

La posada en funcionament es farà avui a partir de les 21:40 hores aproximadament durant una fase de 5 minuts, amb una parada de 2 minuts i una altra fase de  3 - 4 minuts. Malgrat aquesta mesura preventiva pot causar alguna molèstia, evitarà la presència massiva d’estornells en els propers mesos. Paral·lelament els serveis tècnics de medi ambient faran un seguiment per detectar com evoluciona la població d'estornells a la ciutat i si cal emprar mitjans acústics en altres punts.
 
L'any passat els ajuntaments de Girona i Figueres van demanar al Govern de la Generalitat que traslladessin a la UE la problemàtica dels estornells a Catalunya, per tal de que les autoritats europees coordinessin un control poblacional en els països d'origen. Els països de l'est europeu, que és on es produeix el seu cicle reproductiu,  els consideren aus protegides per la seva capacitat insectívora, mentre que a l’arribar a Catalunya els seus hàbits alimentaris canvien i es centren més en els cultius de cereals i oliva, i busquen refugi en les zones urbanes.