Marta Felip es planta i no rectificarà les seves declaracions sobre Duran

Qualifica les seves declaracions com un "simple comentari" en una entrevista

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, s'ha mostrat "sorpresa" per la "resposta airada" que han tingut diversos dirigents d'Unió després que el dimecres passat, en una entrevista en un mitjà de comunicació digital, expliqués que el líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, "podria ser" un obstacle per la independència.

"Em sorprenen aquestes reaccions i que es digui que hi ha estratègies organitzades des dels governs locals per aconseguir alguna cosa", ha subratllat. Felip considera que les seves paraules van ser una simple resposta durant una entrevista i ressalta que s'han tret de context. "No hi haurà lloc a rectificacions", ha assegurat.

El passat dimecres, l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, va ser entrevistada a l'Ara TV. Durant la conversa amb el periodista Antoni Bassas la batlle va explicar que, des del seu punt de vista, Unió Democràtica de Catalunya (UDC) "com a partit" no és un obstacle entre CDC i la independència. No obstant això, en el cas del líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, l'alcaldessa va afirmar que "podria ser". Durant la conversa, Felip també va ressaltar que li agradaria que "certes afirmacions per part d'algú d'Unió no es fessin" i va acusar ERC d'haver fet "fracassar la llista única" que, segons el seu parer, hauria estat el millor camí pel procés independentista.


Posteriorment, aquest dijous l'alcalde de Mataró, Joan Mora, també es va mostrar contrari a que Duran i Lleida tornés a ser el candidat de CiU a les eleccions generals i va atribuir una "suposada manca de contundència" al Congrés, al fet que Duran i Lleida no "se sent independentista".

Unes paraules que no han estat ben rebudes per part d'UDC. Ahir mateix, el diputat d'Unió a Madrid i mà dreta de Josep Antoni Duran i Lleida al Congres, Josep Sánchez Llibre, va exigir una "rectificació immediata" als dos alcaldes per haver criticat la figura del líder del partit. "Si no ho fan, les coses aniran a pitjor i serà perjudicial, no només per CDC sinó per CiU", va alertar. Sánchez Libre va subratllar, visiblement molest, que no estan "disposats a arribar un mil·límetre més enllà" i que si "volen anar al precipici que hi vagin ells, però que ens deixin tranquils", va subratllar.

D'altra banda, altres dirigents d'UDC també es van mostrar consternats davant de les declaracions dels dos batlles. Aquest divendres, l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, no ha fet ni un pas enrere. "Puc dir que estic totalment sorpresa per les reaccions airades que hi ha hagut. No són declaracions, vaig anar a una entrevista per la televisió i són unes declaracions en resposta a una pregunta del periodista", ha argumentat. "Jo no m'aixeco un dia i faig declaracions", ha ironitzat.

Felip: "No hi ha lloc a rectificacions"

En aquesta línia, Felip ha demanat que "es posi cada cosa la seu lloc" i ha criticat que les seves paraules i tot l'afer s'ha tret de context. "Dintre del govern de CiU a Figueres no hi ha cap crisi, he parlat llargament amb el primer tinent d'alcalde de l'ajuntament, Manel Toro (UDC), i s'ha resolt totalment el tema", ha explicat.

Per això, Felip ha deixat clar que "no hi ha lloc a rectificacions". A més, la batlle ha explicat que li ha "sorprès" que, des d'Unió, s'asseguri que darrere les paraules dels dos alcaldes hi hagi "estratègies organitzades per aconseguir alguna cosa". "Conec personalment l'alcalde de Mataró però no sabem l'agenda de l'un i de l'altre", ha puntualitzat. Per tots aquests motius, la batlle ha explicat que des del consistori la coalició de CiU treballarà pel bé de la ciutat.