Nou detinguts per robar més de quatre milions d'euros en material de construcció

Es va detenir in fraganti cinc individus quan intentaven vendre 20.000 puntals d'obra

Els Mossos d'Esquadra van detenir entre el 27 de febrer i el 3 de març vuit homes i una dona d'entre 21 i 54 anys a Santa Coloma de Farners, Sant Feliu de Buixalleu (ambdues a la Selva) i Barberà del Vallès (Vallès Occidental), tots de nacionalitat espanyola i veïns de la demarcació de Barcelona, com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb força. En concret se'ls acusa d'haver sostret més de quatre milions d'euros en material de construcció a magatzems i obres que es duien a terme a municipis de la Selva.

A quatre d'ells, a més, se'ls imputa un delicte d'estafa, receptació i falsificació de document públic. Tot plegat arrenca cap a les nou del matí del 27 de febrer, quan s'alerta patrulles dels Mossos d'Esquadra de Santa Coloma de Farners de la presència de diverses persones amb camions dins d'una empresa de Sant Feliu de Buixalleu (Selva Interior) que estarien sostraient material d'obra.

Els mossos es van adreçar fins l'esmentada empresa, que ja no tenia activitat i que estava formada per una nau industrial i un descampat ple de material d'obra i construcció. Segons la versió policial, a dins diverses persones carregaven puntals d'obra amb grues fins a uns camions que no eren de l'empresa. En l'alerta a la policia, els responsables de l'empresa ja havien indicat que trobaven a faltar molt material.

Així, els agents van detenir al lloc dels fets quatre homes i una dona per un presumpte delicte de robatori amb força. El mateix dia es va detenir a Barberà del Vallès el presumpte comptable d'una empresa de reciclatge que havia orquestrat la sostracció. Posteriorment es van detenir els tres responsables d'aquesta empresa de reciclatge.

Fetes les comprovacions amb l'empresa, tot el material sostret ascendia a 4.220.300 euros. La major part ha estat recuperada a diversos punts de la geografia catalana. A Barberà del Vallès es van trobar cinc remolcs aparcats a diferents carrers de la població, tots carregats amb puntals. També es van trobar molts puntals a Seròs (Segrià) i a Cabrera de Mar (Maresme). Ara, coordinats amb la Guàrdia Civil, els Mossos busquen més material d'obra a Osca i a Santomera (Múrcia).

A principis de març els Mossos van detenir les tres últimes persones involucrades en els fets. Als detinguts se'ls imputa un delicte de robatori amb força, un delicte d'estafa, de receptació i falsificació de document públic. També se'ls imputa un delicte d'estafa ja que en el moment de la detenció in fraganti a l'empresa hi havia dues persones que s'havien desplaçat des de León i Burgos per comprar puntals d'obra. Aquestes persones, interessades en comprar entre 15.000 i 20.000 puntals per uns 660.000 euros, desconeixien que el material era sostret.

Els detinguts van passar els dies 27 de febrer i 3 de març a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia competent, que en va decretar la llibertat amb càrrecs.