CiU de Girona i Avancem, junts a les eleccions

L'exregidora socialista Glòria Plana s'incorporarà a la llista de la federeació nacionalista

CiU i Avancem aniran junts a les eleccions municipals del 24 de maig a la ciutat de Girona. La regidora Glòria Plana serà la incorporació que farà Avancem a la candidatura dels nacionalistes. Fonts d'Avancem han apuntat que la intenció és donar "un gir social" al projecte de ciutat de CiU per tal d'incorporar nous elements en favor de la justícia social i la igualtat. 

Les mateixes fonts són prudents i apunten, però, que encara hi ha alguns detalls per donar el pacte per tancat del tot. La decisió final està previst que es prengui aquesta mateixa setmana. "El pacte està molt avançat", apunten.

De moment, es desconeix quin paper jugarà Plana a la candidatura i com els dos partits encaixaran aspectes organitzatius de cara a la campanya electoral. De fet, l'alcalde encara no ha donat a conèixer els noms d'aquells que l'acompanyaran a la llista per part de CDC. Sí ho ha fet el seu soci de federació, Unió, que a l'octubre ja ho va aprovar per assemblea. Per part d'Unió, els primers noms de la llista són els actuals regidors Isabel Muradàs i Eduard Berloso, la cap d'Urgències de la Clínia Girona, Eva Palau, i el director dels serveis territorials d'Agricultura, Vicenç Estanyol. 

De regidora socialista a membre d'una llista de CiU

Glòria Plana va deixar el grup del PSC a l'Ajuntament de Girona el juliol del 2014 per passar a ser regidora no adscrita defensant el projecte d'Avancem. Abans, però, ja havia abandonat les responsabilitats dins el partit, on era secretària de Cohesió Social i primera secretària de l'agrupació de Girona. Ha estat militant del 2011 fins al 2014 i va ser regidora amb el tripartit del 2004 al 2007.