MES es presenta a les eleccions a Girona i estudia pactar amb ERC

Les converses estan molt avançades i es podria tancar un acord ben aviat

Moviment d'Esquerres (MES) es presentarà a les eleccions municipals a Girona però encara no té decidida la fórmula. La imatge del partit a la ciutat són els cinc regidors exsocialistes que a finals d'any van sortir del grup.

La portaveu, Pia Bosch, ha reconegut que treballen amb l'opció de fer una candidatura en solitari però també estan en negociacions amb d'altres partits d'esquerres per formar una coalició preelectoral. La voluntat de MES és posar un "accent progressista i catalanista" al projecte de ciutat i desbancar el govern de CiU.

Amb tot, segons ha pogut saber AraGirona.cat, les negociacions amb Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de Girona, es troben molt avançades i properament es podria anunciar la coalició.

A l'acte d'avui a la biblioteca Carles Rahola hi ha assistit un centenar de persones, entre els quals destaca la presència de quatre exconsellers socialistes: Marina Geli, Montserrat Tura, Joaquim Nadal i Joan Manel del Pozo. Entre el públic assistent, també hi havia representants de CiU i l'alcaldable d'ERC, Maria Mercè Roca.

La voluntat del partit era anunciar en el decurs de l'acte el seu futur a la ciutat per a les eleccions municipals. Tot i això, les negociacions estan essent llargues i el partit encara no té tancat com s'hi presentarà. El que sí tenen clar és que MES estarà present als comicis, ja sigui en una llista pròpia o bé a través d'una coalició electoral amb un altre partit d'esquerres. 

Les travesses apunten a què l'interès de MES està en tancar un acord amb ERC, una opció que les bases dels republicans no veurien amb massa bons ulls però segons ha sabut aquest diari, les converses estan molt avançades.

El partit ha signat un conveni marc a Catalunya per presentar-se en coalició tant amb ERC com amb ICV als diferents municipis. La portaveu a Girona, Pia Bosch, ha destacat que tampoc descarten presentar-se en solitari. Ara bé, cal fer una llista amb 25 noms. Des de MES no han concretat amb quina massa de militants o simpatitzants compten. 

Bosch ha confirmat que els cinc regidors que van sortir del grups socialista "ajudaran" a crear el projecte però no ha concretat si formaran part d'una futura llista. Tampoc ha desvetllat el seu futur. Bosch forma part de l'executiva del partit a nivell de Catalunya i podria ser que el seu paper tingués més protagonisme de cara a les eleccions del 27 de setembre. 

Els partits tenen temps fins al 15 d'abril per presentar candidatures. La portaveu de MES ha afirmat que en pocs dies esperen tenir novetats sobre el seu futur. Bosch ha afirmat que la voluntat del partit és dotar el projecte de ciutat "d'un accent catalanista i protagonista" per desbancar la dreta del govern de Girona. 

En clau nacional, ha apuntat que el partit és "sobiranista" i que creu que els catalans han de tenir dret a decidir. "Creiem en un socialisme d'obediència estrictament catalana i venim a omplir aquest buit", ha manifestat. 

El partit ja té 60 candidatures tancades arreu de Catalunya -algunes en solitari i d'altres o bé amb ERC, ICV o, fins i tot, Avancem- i confia arribar a un centenar.