Condemnat per quedar-se 600.000 euros d'indemnització de la mort del germà

Els havia de rebre la cunyada

Un acusat ha reconegut aquest dimarts a l'Audiència de Girona que, entre els anys 2007 i 2011, es va apropiar de més de 600.000 euros que pertanyien a la seva cunyada i als seus nebots en concepte d'indemnització per un accident de trànsit a l'AP-7, al Vendrell (Baix Penedès), en el qual va morir el seu germà.

Abderrahim Jilali s'enfrontava, inicialment, a fins a 9 anys de presó per apropiació indeguda i insolvència punible. Finalment, han pactat una condemna de 2 anys perquè així no haurà d'entrar a presó perquè no té antecedents i, com que podrà continuarà treballant, tornarà part dels diners a la família del seu germà. En total, els hi pagarà 220.000 euros, en quotes mensuals de 750 euros.

El 7 de juliol del 2005, la família -formada per pare, mare i dos fills menors d'edat- va tenir un accident a l'autopista AP-7, a l'alçada del Vendrell, quan el cotxe en el qual anaven va topar amb un camió. Com a conseqüència de l'accident, els quatre ocupants del vehicle van resultar ferits. El pare va acabar morint com a conseqüència de les ferides que va patir i la mare també va patir lesions greus, com una lesió medul·lar completa que l'ha deixat paraplègica.


Mentre la dona estava ingressada a l'hospital i en ple procés de convalescència, li va demanar al seu cunyat -germà del marit difunt- que li gestionés el cobrament de les indemnitzacions que li corresponien a ella i als seus fills per l'accident de circulació. També li va encarregar que administrés les pensions d'orfandat o viudetat que els tocava percebre. Per a això, la dona li va atorgar poder general davant notari.

Segons ha reconegut l'acusat Abderrahim Jilali aquest dimarts a la secció tercera de l'Audiència de Girona, sense consentiment de la víctima va obrir diversos comptes bancaris. Un d'ells, on hi va ingressar els diners de la indemnització, estava únicament al seu nom. "Mogut per l'ànim d'enriquir-se a costa del patrimoni aliè, faltant a l'encàrrec rebut i amb absolut desconeixement per part de la víctima", ha reconegut l'acusat, es va anar quedant els diners i els va incorporar al seu patrimoni personal.

Tot plegat es va descobrir l'octubre del 2010 quan la dona i un dels seus fills, que ja no era menor d'edat, van voler revocar el poder que li havien atorgat. Segons ha reconegut l'acusat, entre els anys 2007 i 2011 es va apropiar d'un total de 609.761,91 euros, entre els diners de la indemnització i les pensions que, en realitat, pertocaven a la seva cunyada i als seus dos nebots.

Inicialment, la fiscal demana per a Jilali 5 anys de presó i l'acusació particular elevava la petició a 9 anys. Finalment, el reconeixement dels fets ha permès arribar a un acord. L'Audiència de Girona condemna Abderrahim Jilali a 2 anys de presó per apropiació indeguda. Com que no té antecedents, l'execució de la pena es pot suspendre. Això vol dir que no entrarà a presó. El motiu per arribar a aquest acord és perquè pugui continuar treballant i pagui diners a la família de la víctima. En total, haurà de pagar 220.000 euros dividit en quotes mensuals de 750 euros.