La Setmana de la Moda de Girona escalfa motors

Les desfilades de 13 dissenyadors i un ampli ventall d'activitats complementàries conformen l'oferta

Un total de 13 dissenyadors dividits en tres categories desfilaran entre el 18 i el 21 de març per la passarel·la del Teatre Municipal de Girona en la primera edició de Gimoda, la Setmana de la Moda de Girona. A banda de les desfilades, el certamen acollirà també ponències sobre tèxtil i estilisme, tallers de costura, bijuteria i maquillatge i estands de marques i dissenyadors variats repartits entre el Pont de Pedra i la plaça Independència.

D'entre les activitats, totes gratuïtes amb inscripció prèvia al web www.gimoda.cat, destaquen també dues exposicions que es podran veure al mateix escenari de les desfilades, el Teatre Municipal, i visites guiades als espais del certamen amb activitats.

En l'acte de presentació celebrat aquest dilluns, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha subratllat la rellevància de l'esdeveniment, que ha recalcat que "servirà per explicar a la gent de fora del sector que hi ha un accent gironí, creixent i singular, a la moda catalana". En la mateixa línia, l'alcalde ha posat èmfasi en el fet que "Girona té coses rellevants a dir" dins del sector i en aquest sentit ha apuntat a la possible creació d'un clúster de la moda a la ciutat.

Durant els tres dies que durarà el certamen seran 13 els dissenyadors que desfilaran sobre la passarel·la del Teatre Municipal dividits en tres categories: 6 dissenyadors emprenedors que han passat un procés de selecció, com Into, Aysha o Ivonne Zamora; 4 dissenyadors convidats per la seva trajectòria, com Who, Núria Serra, Bella Lola i Aguilar Rovira; i 3 dissenyadors professionals que són Teresa Ripoll, Jordi Dalmau i Celia Vela. Precisament, la figuerenca Celia Vela serà l'encarregada de donar el tret de sortida a l'esdeveniment el dia 18 amb una desfilada a dos quarts de nou del vespre.

Tot i que les desfilades seran l'eix central del certamen, també es duran a terme ponències sobre tèxtil i estilisme, tallers de costura, bijuteria i maquillatge i es podran trobar estands de marques i dissenyadors variats repartits entre el Pont de Pedra i la plaça Independència per dur l'ànima de Gimoda a peu de carrer. A més, al Teatre Municipal hi haurà exposicions sobre la història del tèxtil gironí, com 'Teixint la història', i una fusió de moda i art amb 'Fils de complicitat' de l'artista Begoña Ramos i la dissenyadora Celia Vela.

Cal destacar que hi haurà un menú gastronòmic exclusiu per a l'ocasió organitzat per l'Associació d'Hostaleria de Girona al que s'han adherit més d'una vintena de restaurants de la ciutat i, a part, es realitzarà el sorteig d'un àpat per a dues persones a través dels contenidors de Roba Amiga per a tots aquell que facin una donació de roba usada durant la Setmana de la Moda. Com a entitat col·laboradora d'Agimod, Roba Amiga pretén incentivar a la població a dipositar la roba que ja no s'utilitza en els contenidors taronges per a que se'n pugui fer entrega social.

Per últim, s'organitzaran visites guiades gratuïtes a càrrec de l'Associació de Guies de Girona des de l'oficina de Turisme de la Rambla pels espais on hi hagi activitats de Gimoda.