La tercera edició del Girocamping supera els 18.000 visitants

El 35% dels assistents eren de fora de les comarques gironines

La 3a edició de la fira Girocamping ha assolit els 18.200 visitants, uns 2.000 més que el 2014. Unes xifres que, des de l'organització, han qualificat "d''èxit", ja que el 35% dels assistents eren de fora de les comarques gironines, un 20% més que el 2014. El president de l'Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, ha explicat que el nou format de la fira, que recreava un autèntic càmping, ha agradat "molt".

El saló ha acollit, per primer cop a l'Estat, una trobada dels caps de les associacions de càmpings d'arreu d'Europa, cosa que segons Gotanegra el converteix en un "referent internacional". L'objectiu de cara als pròxims anys és augmentar l'oferta de càmpings de fora de la demarcació.

Als 18.200 assistents cal sumar-hi els 1.062 professionals que divendres, el dia de la inauguració del saló, van passar per la fira, 300 més que l'any anterior. "Girocamping s'ha convertit aquest any en un referent internacional amb la qual cosa les expectatives que teníem per aquesta edició s'han complert amb escreix", ha explicat Gotanegra.

El saló està organitzat per l'Associació de Càmpings de Girona amb la col·laboració de l'Ajuntament de Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i l'Agència Catalana de Turisme. Gotanegra ha explicat que de cara a pròximes edicions l'objectiu és treballar perquè la fira "sorprengui any rere any" i augmentar el nombre d'expositors i l'oferta de càmpings de fora de les comarques gironines.

Segons les xifres de l'organització del saló, els càmpings presents a la fira estan "contents i satisfets" dels resultats obtinguts, ja que els visitants han demanat informació i, en molts casos, s'han acordat reserves ja de cara a Setmana Santa i estiu. A part de l'oferta d'establiments, el saló ha acollit un reguitzell d'activitats diverses perquè els assistents poguessin viure com és l'experiència de passar uns dies en un càmping. Hi ha hagut desfilades de mascotes, tallers, circuit de ponis i un concert nocturn. "La fira és un aparador del sector i s'ha posicionat com un referent internacional en àmbit professional i local, ja que les famílies ho veuen com una bona opció a l'hora de triar les seves vacances", ha conclòs Gotanegra.