Detingut per intentar envestir amb el cotxe la porta d'una discoteca de Figueres

També es va escapar de la policia conduint de forma temerària

Els Mossos d'Esquadra van detenir l'1 de març al Far d'Empordà (Alt Empordà), un home de 32 anys de nacionalitat espanyola i veí de Garriguella (Alt Empordà), com a presumpte autor d'un delicte de conducció temerària, conducció sota els efectes de l'alcohol, atemptat a agents de l'autoritat, una falta de lesions i una falta d'amenaces. Segons la policia l'home va ser expulsat d'una discoteca de Figueres i després va intentar envestir-ne la porta amb el cotxe. Després es va escapar i hi va haver una persecució policial posterior en què, segons els Mossos, va posar en risc la seguretat de vianants i conductors. Quan se'l va poder aturar se li va fer la prova de l'alcoholèmia i va donar positiu.

Segons el relat policial, tot va començar quan cap a les quatre de la matinada els responsables d'un local de Figueres van fer fora un jove. Poc després, els vigilants van alertar a la policia que havia tornat a la discoteca amb un turisme i que, per arribar-hi, havia circulat a gran velocitat per un carrer tancat a la circulació ple de vianants.

Un cop davant del local el conductor va començar a accelerar i a derrapar "amb la intenció clara d'envestir l'entrada". Els vigilants van intentar obrir la porta del cotxe per evitar que envestís els clients de la terrassa, però el jove va fugir.

Immediatament, es va muntar un dispositiu que va permetre localitzar el vehicle en un carrer pròxim a la discoteca. Els agents van intentar barrar-li el pas però, segons expliquen, van haver d'arraconar-se per evitar que els atropellés.

Poc després, els Mossos van tornar a localitzar el turisme quan circulava per la N-II, sentit Girona. Expliquen que va tornar a ometre els senyals de la policia perquè s'aturés i va continuar circulant de forma temerària.

Finalment, el conductor es va aturar a l'altura del punt quilomètric 750, però es va resistir a baixar del vehicle. La policia indica que l'home va mostrar una actitud de resistència i agressivitat i que va colpejar els agents.

Diversos policies van aconseguir treure'l del cotxe fins que el van poder detenir. Se li va fer la prova de detecció d'alcohol i va donar una taxa positiva de 0.44 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire expirat.

El detingut va passar el dia 2 de març a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, que en va decretar la llibertat amb càrrecs.