Arrenca el 3er Girocamping amb la vista posada en els turistes catalans

El Palau de Fires de Girona acull 140 expositors

Des d'aquest divendres i fins el proper diumenge 8 de març, Girona es converteix en la capital europea dels càmpings amb la 3era edició de la Fira Girocamping. Un saló únic a tot Espanya, que compta amb 140 expositors - una xifra similar a l'edició passada- i amb la clara voluntat de potenciar la presència internacional. El saló acull empreses d'arreu de Catalunya, Espanya, França, Holanda o Itàlia. A més, la fira recrea un macrocàmping amb vegetació, caravanes de venda de begudes i menjar, i tota mena d'autocaravanes i productes, com si es tracés d'una autèntica ciutat de vacances.

En aquest sentit i perquè els visitants puguin gaudir de l'experiència d'una estada en un càmping, l'organització de la fira ha previst realitzar un reguitzell d'activitats com desfilades de mascotes, espectacles de Walt Disney, tallers, pallassos, circuït de ponis i, fins i tot, un concert nocturn.

Una de les novetats més importants és la trobada de l'European Federation of Campingsite Organizations (EFCO) que aplegarà - per primer cop a tot l'Estat- uns trenta presidents de les associacions de càmpings més importants d'arreu d'Europa. Durant aquests dos dies i mig també es portaran a terme ponències de membres d'arreu del món com l'ADAC - l'associació automobilística amb més socis d'Alemanya, 16 milions de socis, l'ANWB - el club automobilista holandès amb quatre milions de famílies associades- o la agrupació britànica Alan Rogers.

En concret, l'ADAC i l'ANWB presentaran la targeta campista europea Camping Key Europe i l'entitat britànica té previst realitzar una ponència sobre el mercat campista holandès. D'altra banda, en aquest marc immillorable també s'ha celebrat la junta de la Federació Catalana de Càmpings i està previst que realitzin tota mena de reunions professionals amb membres i empresaris del sector.

Ampliar el nombre de campistes gironins i catalans

Aquest divendres al migdia s'ha inaugurat aquesta mostra amb un acte que ha comptat amb la presència del conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, el president de l'Associació de Càmpings de Girona i de la Federació Catalana de Càmpings, Miquel Gotanegra, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, el vicepresident de la Diputació de Girona, Miquel Calm, i altres personalitats com el subdelegat del govern espanyol a Girona.

Durant els parlaments, les diverses autoritats han destacat la gran importància i capacitat del saló que ha aconseguit "consolidar-se" en només tres edicions. En aquest sentit, el conseller Felip Puig, ha posat de relleu el "gran esforç dels càmpings gironins" per aconseguir l'excel·lència i la constància i treball que han portat a terme durant els darrers anys. "A Catalunya hi ha 350 càmpings que suposen 273.000 places. L'any passat, aquest sector va atreure 2,6 milions de turistes i va generar 15 milions de pernoctacions", ha explicat Puig.

Unes xifres molt destacables si es té en compte que l'any passat 21 milions de turistes van passar per les comarques catalanes, 4 milions d'ells procedents d'arreu d'altres parts de l'estat espanyol. "Pocs països tenen la capacitat d'acollir tres vegades la seva població", ha comentat el conseller.

Per la seva banda, el president de l'Associació de Càmpings de les comarques gironines ha assenyalat que "ha estat dur" tirar endavant la fira però que estaven "molt contents i satisfets". Al mateix temps, Gotanegra ha deixat clar que el saló té com objectiu "seduir" nous campistes d'arreu de Catalunya i l'Estat. "Només un 5% dels ciutadans de casa nostra són usuaris de càmpings quan en altres països la xifra arriba al 25 o 30 per cent", ha explicat.

"El nostre gran repte és arribar al públic d'Espanya perquè els càmpings gironins són reconeguts i premiats arreu d'Europa però a l'estat espanyol són el gran desconegut", ha criticat. Per això, des del sector posen les seves esperances en aquesta nova fira i esperen superar els 16.000 visitants de l'any passat.

Josep Lumberas, guardonat amb el premi Jaume Genover

D'alta banda, aquest dijous a la nit es va entregar el segon premi Jaume Genover que va recaure en l'empresari Josep Lumberas que durant 30 anys va ser el secretari de l'Associació de Càmpings de Girona.

Des de l'entitat destaquen que la demarcació gironina compta amb la meitat dels millors càmpings de tot l'estat espanyol, tal i com reconeixen diverses guies. Set establients gironins tenen la màxima qualificació de cinc estrelles - el 'Best Càmping 2015'- segons la guia ADAC i l'agrupació holandesa ANWB. A més, l'entitat gironina - una de les associacions organitzadores del Girocamping- és la més antiga d'Espanya i representa el 25% de la Federació Española de Empresarios de Camping. Disposa de 75 associats amb un total de 119.308 places d'allotjament, el 87,4 % del total de la demarcació.