La Foeg reclama que la proximitat puntuï en l'adjudicació de concursos públics

Un grup amb capital italià aconsegueix la licitació del servei d'ambulàncies gironí

La patronal gironina Foeg reclama que les bases de convocatòria de concursos públics puntuïn la proximitat i la qualitat vinculada a l'experiència dels candidats. La patronat posa com a exemple la licitació del servei d'ambulàncies i critica que el Consorci de Transport Sanitari de Catalunya (CTSC) Regió Girona, que fa disset anys que ho gestiona, hagi rebut una puntuació provisional inferior a un altre candidat, amb capital italià.

"En aquesta puntuació ha primat l'oferta econòmica a la baixa i no es té en compte la proximitat", lamenten. Per aquest motiu, afirmen que "cal revisar la puntuació" en funció de paràmetres com la proximitat, la territorialitat i la qualitat en tots els concursos públics.

Segons la Foeg, el cas del consorci no és aïllat, sinó que passa en molts altres concursos. En el cas de les ambulàncies, la patronat recorda que es tracta d'un concurs que tindrà repercussions en tot el territori gironí, on el Consorci de Transport Sanitari disposa de més implantació de l'altre grup perquè actualment i té vuit delegacions territorials comarcals.


"Hem creat una delegació allà on hi ha un hospital de referència, disposem de certificats de qualitat i hem anat creixent i oferint formació. Si no ens adjudiquen el concurs podria suposar la desaparició del Consorci", afirma el director general del Consorci, Pere Maria Martínez, a través del comunicat de la Foeg. El Consorci està format per deu empreses gironines i és capdavanter i referència en el transport sanitari perquè acumula més de vint anys d'experiència dins el sector.

El Consorci del Transport Sanitari de Catalunya (CTSC) Regió Girona va assolir el 2013 la certificació OHSAS 18001, una especificació de prestigi internacional que defineix els requisits per crear les bases d'un sistema de gestió efectiu en seguretat i salut laboral. El 2014 va rebre el segell de qualitat europea EFQM 400+.