L'home a qui Andrighetto va inculpar diu que no era a Girona el dia del crim

Els perits descarten que l'acusat de matar la dona a trets pateixi alguna malaltia mental

Nega que fos amant de la víctima i, sobretot, nega que el 17 d'octubre del 2011 fos a la casa familiar on va tenir lloc el crim. Aquest dimecres ha declarat per videoconferència davant el jurat popular l'home que els Mossos d'Esquadra van localitzar arran de la declaració d'un testimoni exculpatori que assegurava que un tal Franklin, negre i amb ulls verds, li havia confessat que havia tramat un pla amb la seva xicota per matar el marit d'ella i quedar-se amb l'herència però que alguna cosa "havia sortit malament" i va resultar morta la dona.

El testimoni respon, en part, amb les descripcions perquè es diu Franklin, és negre, de la complexió descrita pels testimonis i és a qui el fill d'Andrighetto va reconèixer amb una seguretat del "90%" com l'home que aquella matinada era a la casa on hi va haver el tiroteig mortal. A més, coneixia la víctima i havia rebut una trucada de l'acusat anys enrere on l'acusava d'entendre's amb la dona i li demanava que deixés de parlar amb ella.

Tot i això, no té els ulls verds i tampoc té vinculació amb Girona. Segons ha declarat, va conèixer la víctima l'any 2005 a l'ambaixada de Nigèria a l'Estat. Ella li va explicar que estava fent gestions per portar el seu fill gran al país. Es van caure bé i es van intercanviar telèfons. Després, ella li va demanar que l'ajudés amb les gestions per comprar un cotxe i enviar-lo al seu país d'origen.

Segons ha relatat Franklin, la dona li va ingressar 6.000 euros al seu número de compte i ell va viatjar a Bèlgica a comprar un 4x4 de segona mà per enviar-lo a Nigèria. El testimoni assegura que durant els dos o tres mesos que va durar el negoci van parlar sovint per telèfon però que no es van veure mai més. A més, diu que va tallar del tot la comunicació amb ella quan Andrighetto li va dir que deixés de parlar-hi.

A partir d'aquest moment que, apunta el testimoni, va ser l'any 2006, no va saber res més d'ella fins que els Mossos d'Esquadra s'hi van posar en contacte l'any passat i li van dir que havia mort tirotejada. El testimoni diu que només ha estat una vegada a Girona quan l'any 2009 va anar fins l'aeroport a recollir el seu passaport, que un germà seu s'havia endut per error. "La policia em va dir que havia d'anar-lo a buscar jo en persona, vaig anar i tornar el mateix dia", ha assegurat.

Cap malaltia mental

Aquest dimecres han declarat els perits que van examinar l'acusat, Bernard Andrighetto. Tant els forenses com els perits de la defensa conclouen que l'empresari acusat d'assassinar la dona a trets no té cap malaltia mental que afectés les seves capacitats el dia dels fets. Els perits de part asseguren que té "cert neuroticisme" en el seu caràcter i els forenses el descriuen com un home impulsiu, acostumat a un entorn violent i a portar la situacions "al límit".

En relació a l'autòpsia, els forenses conclouen que la víctima va rebre l'impacte de deu bales de dues armes diferents i que un dels projectils, que li va entrar per l'ull, li va causar una hemorràgia important al cervell i li va provocar la mort. Els forenses creuen que l'atac va ser frontal i des d'una distància curta, d'entre 10 i 30 centímetres. A més, conclouen que seria poc habitual que una tercera persona es trobés d'enmig d'aquest tiroteig i no resultés ferit.

Pel que fa al consum de cocaïna, les anàlisis de sang i de cabell fets a l'acusat donen com a resultat que prenia drogues de forma continuada en el temps però no era addicte. Els nivells detectats són "baixos", segons els perits. Així, conclouen que si estava afectat per la ingesta de tòxics en el moment del crim, era de forma lleu o moderada.

21 anys de presó

El fiscal Víctor Pillado i el lletrat de la Generalitat, que exerceix l'acusació particular perquè es tracta d'un cas de violència de gènere, consideren que Bernard Andrighetto és autor d'un delicte d'assassinat i un altre de tinença il·lícita d'armes i volen que el condemnin a 21 anys de presó. La defensa, encapçalada pel lletrat Wenceslao Tarragó, demana que l'absolguin de l'assassinat i que el condemnin a 1 any de presó per la possessió d'armes sense llicència.