El ple de l'Ajuntament de Figueres aprova la modificació del complement de productivitat

Mig centenar de treballadors municipals avui s'han manifestat en contra

El grup municipal de CIU ha fet ús de la seva majoria absoluta per aprovar en el ple d'aquest dimarts el nou marc regulador del complement de productivitat que s'aplica als empleats públics del consistori.

La modificació aprovada té per objectiu "establir criteris objectius de distribució del complement de productivitat i regular el pagament de les gratificacions per a la prestació de serveis extraordinaris per reconèixer i premiar la bona predisposició i el sobreesforç del personal municipal". La proposta aprovada, elaborada per una assessoria externa, no ha agradat als sindicats que ja han anunciat que la portaran als jutjats perquè no ha estat negociada i perquè es basa en criteris subjectius.

En una nota informativa, el govern municipal de CIU assegura que la modificació del complement de productivitat que s'ha aprovat aquest dimarts servirà per definir amb claredat els criteris a complir a l'hora d'aplicar el complement de productivitat als treballadors públics del consistori figuerenc. Una modificació, afegeix, que van presentar als sindicats en dues reunions mantingudes el passat mes de febrer i que van finalitzar sense acord per la negativa dels sindicats a seguir negociant.


Els sindicats, de la seva banda, que han estat presents al ple d'aquest dimarts, asseguren que el govern municipal els va presentar la proposta sense cap voluntat de negociar-la i amb "mala fe" perquè, ja a la primera reunió, els va marcar un termini per arribar a un acord quan el complement ja s'està aplicant actualment.

Després que aquest matí hagin fet una primera concentració de protesta a les portes de l'ajuntament, els sindicats ja han anunciat que portaran el nou marc regulador als jutjats i que continuaran amb les mobilitzacions fins que el govern municipal s'avingui a buscar una solució de consens.