El fill d'Andrighetto dóna suport a la teoria conspiratòria del seu pare

Els mossos d'investigació conclouen que l'acusat de matar la dona a trets ha buscat "testimonis falsos" per intentar sortir absolt

Aquest dimarts ha declarat a l'Audiència de Girona el fill gran de la víctima, que era a la casa en el moment del tiroteig el 17 d'octubre del 2011. El noi ha negat que el seu pare adoptiu (perquè la documentació oficial de l'adopció no està feta) l'hagués obligat a mentir per atribuir la mort de la seva mare a una tercera persona.

El jove ha explicat que en la primera trucada que va fer al telèfon d'emergències 112 va dir que el seu pare havia disparat a la seva mare perquè és el que va "deduir" de l'escena que havia vist al lavabo. Segons ha explicat, des de la seva habitació no va sentir trets ni crits, perquè està situada a la planta baixa, però va saber què havia passat quan, ja de matinada, el seu germà petit el va anar a despertar dient-li que la seva mare era morta.

Va pujar corrents les escales i es va trobar l'acusat en calçotets i sagnant per una ferida de la mà. Estesa al terra del lavabo, hi havia la seva mare, semiinconscient però encara vivia. Segons ha relatat, com que allà només hi havia Andrighetto i, en despertar-lo, el seu germà li havia explicat que havia vist el seu pare apuntant amb la pistola cap a la seva mare, va pensar que havia estat ell qui havia disparat els deu trets contra la víctima.

No va ser fins que va visitar Andrighetto a la presó el mes de gener, uns mesos després del crim, que va descobrir "què havia passat realment". Aleshores, el seu pare li va dir que havia estat l'amant de la seva mare qui havia intentat matar-lo a ell, que s'havia produït un forcejament i que els trets accidentals havien acabat impactant en la víctima. El jove assegura que llavors va lligar caps amb el que havia vist poques hores abans del crim: a la seva mare pujant les escales de casa amb "un negre".

El testimoni ha assegurat que el va veure només d'esquenes però que va saber que era l'amant de la seva mare i que estava darrere també d'altres intents de fer mal a la família perquè li va explicar el seu pare.

L'exculpatori, desaparegut

A banda del fill gran de la víctima, en el procediment també va aparèixer un testimoni exculpatori que va obligar a suspendre el primer jurat popular fixat pel cas. Es tracta d'un home d'origen sud-americà que assegurava que un home de negre i d'ulls verds que li havia volgut comprar un cotxe a Vitòria li havia confessat esporàdicament que estava embolicat amb una dona de Girona i que, plegats, havien intentat matar el seu marit per quedar-se amb els diners.

Segons aquest testimoni, el comprador li va dir que alguna cosa "havia sortit malament" i que ella havia mort per accident. A la seva declaració judicial va assegurar que Andrighetto no li havia pagat pel seu testimoni i que el que volia era ajudar a la investigació. Tot i això, ha desaparegut i no l'han localitzat per al judici.

Els Mossos d'Esquadra d'investigació creuen que Andrighetto ha fet xantatge i ha pagat persones per tenir testimonis que recolzin la seva darrera versió, que apunta a una tercera persona com a l'autor del crim. En el cas del testimoni exculpatori, han descobert que està vinculat amb un company de presó de l'acusat. També hi ha un altre testimoni que espontàniament va anar a denunciar davant dels mossos que Andrighetto li havia ofert diners a canvi de donar la versió dels fets que ell volia.

Agressor i víctima

Quan l'acusat es va desdir de la seva primera versió inculpatòria i van aparèixer testimonis recolzant el nou relat dels fets, el cas va tornar a instrucció per investigar la nova línia oberta. El sotsinspector dels mossos ha afirmat que després d'aprofundir en la nova versió han conclòs que és falsa perquè no casa amb les proves ni amb els indicis recollits. "El convenciment que ens queda després d'investigar-ho tot és que en aquell lavabo només hi havia la víctima i l'agressor", ha conclòs el sotsinspector.