22 anys de presó per la mare que va obligar dues filles a prostituir-se a Girona

Els fets van tenir lloc el novembre de 2011

L'Audiència de Màlaga ha condemnat a 22 anys de presó una dona per obligar les seves dues filles de 16 anys a prostituir-se l'any 2011. La sentencia també condemna un home i la seva companya sentimental per acordar amb la progenitora portar les víctimes a Espanya des de Romania perquè exercissin primer en una casa a Girona i després en dos clubs de les localitats malaguenyes de Nerja i Vélez-Málaga.

Segons es declara provat en la sentència de la Secció Novena, a principis de 2011, un acusat i la seva companya sentimental van acordar amb la mare de les dues joves que les portarien des del seu país "a canvi d'un preu amb la finalitat de ser explotades sexualment". Així, s'indica que van arribar a Girona on exercien la prostitució, sota el control de la parella.

A la mare i als altres dos acusats se'ls condemna per dos delictes de tracta d'éssers en concurs amb un altre de prostitució de menors, imposant 22 anys a la progenitora i a l'home, al qual, a més, se li condemna a un any i nou mesos més per falsedat, doncs va proporcionar a les joves documents d'identitat falsos per aparentar que eren més grans. A la companya sentimental se li condemna a 20 anys de presó.

Ordre d'allunyament

La Sala imposa, a més, segons la sentència a aquests tres, inclosa la mare de les nenes, la prohibició de comunicar o acostar-se a elles llevat 500 metres durant 10 anys. També se'ls imposa que aquests indemnitzin a cadascuna de les joves amb 18.000 euros. En canvi, s'absol la parella i un altre acusat d'agressió sexual.

La resolució també considera provat que les dues germanes van ser traslladades a treballar en la prostitució en clubs de Nerja i Vélez, en concret de Torre del Mar; i va arribar a un acord amb el propietari, qui no sabia que eren menors d'edat i al qual se li condemna per un delicte contra els drets dels treballadors, però se li absol de prostitució, de la mateixa manera que a un altre acusat.

La mare de les bessones es va traslladar a l'esmentada població a viure amb elles, "controlant els diners que cobraven en l'exercici de la prostitució" fins que una de les filles va acudir a la policia i ha denunciat els fets, arrestant en aquell moment a la dona. S'absol un altre home, suposadament testaferro del propietari del local, que va ser acusat del mateix delicte.

La sentència assenyala que les dones que treballaven en els esmentats clubs tenien una sèrie de normes i sancions, per exemple, si arribaven tard; amb tarifes establertes, a més de no tenir contracte de feina ni assegurances mèdiques. Quan es van realitzar els registres en dos dels clubs hi havia vuit dones exercint en un i quatre en l'altre.