Inici imminent de les obres d'ElBulli1846 a la Cala Montjoi de Roses

Ferran Adrià confirma que els primers treballs s'iniciaran dimarts o dimecres d'aquesta setmana

Els primers moviments a l'antic restaurant d'El Bulli a la Cala Montjoi de Roses es començaran a veure aquesta setmana. Després que el projecte ja compti amb tots els permisos per a la primera fase, el xef ha anunciat que les obres s'iniciaran dimarts o dimecres d'aquesta setmana.

Aquests treballs corresponen a la primera fase del projecte d'ElBulli1846, que ha d'esdevenir un centre únic al món d'innovació i recerca en cuina d'avantguarda. Les obres són per ampliar només un 20% l'actual espai que ocupa el restaurant. Per completar el projecte cal, però, una llei a mida.

El complex està previst que ocupi un total de 4.383,50 metres quadrats, bona part dels quals soterrats. Com que l'emplaçament és en ple cor del Cap de Creus, el Govern està tramitant un avantprojecte de llei fet expressament per permetre tota l'ampliació. 

El passat juliol va començar el període d'exposició pública de l'avantprojecte de llei d'ElBulli 1846, impulsat per elBullifoundation. A petició del mateix Adrià, el Govern resoldrà les al·legacions però ha parat la tramitació de la llei perquè el xef vol buscar un consens més ampli ja que el projecte ha rebut dures crítiques de col·lectius ecologistes.

Segons justifica Adrià, el projecte no s'atura ja que la primera fase començarà de manera imminent. Pel que fa a la segona fase, ha supeditat portar-la a terme segons com avancin les converses amb els col·lectius contraris. "La nostra intenció és donar tot el nostre patrimoni i de moment no ha pogut ser", ha lamentat Adrià, que assegura però que qui tindrà l'última paraula sobre el projecte serà "la gent". 

"Dependrà de la gent si el projecte és d'una manera o d'altra, farem el que la gent vulgui", ha manifestat el xef, que insisteix que ha de ser un llegat que pugui seguir dempeus amb el pas dels anys. "Allò important és que d'aquí a 150 anys la gent pugui anar a un lloc que existeixi i que es digui El Bulli", ha manifestat.