Els treballadors de l'Ajuntament de Figueres, en peu de guerra

Es mostren queixosos per la modificació del complement de productivitat

La modificació del complement de productivitat que prepara l'Ajuntament de Figueres i que es podria aprovar demà al ple del consistori ha posat en peu de guerra els treballadors municipals.

En una assemblea extraordinària celebrada aquest dilluns, els treballadors, per àmplia majoria, han acordat iniciar un conjunt de mobilitzacions per obligar el govern municipal a fer marxa enrere en la seva voluntat de tirar endavant el nou reglament i obrir la taula de negociacions.

Els sindicats denuncien que la proposta que els ha presentat el consistori és "inconcreta" i que "es vol aprovar a corre-cuita per blindar només a alguns treballadors" quan fa temps que reclamen un nou marc que reguli aquest concepte.

Com en tot conflicte laboral, la versió de les dues parts enfrontades, en aquest cas el govern municipal de Figueres i els sindicats dels treballadors municipals, difereix completament segons quina sigui la font. Mentre que els treballadors acusen al consistori d'actuar "de mala fe" i "sense voluntat negociadora", l'Ajuntament de Figueres acusa els sindicats d'haver abandonat la taula de negociació sense tancar cap acord.

Una negociació que es va iniciar el passat 20 de febrer amb una reunió on hi van ser presents, a més dels representants de l'Ajuntament, els sindicats UGT, CCOO i CSI-F. En no tancar-se un acord, ambdues parts es van citar de nou sis dies després per negociar un segon esborrany del document amb les esmenes introduïdes fruit de l'anterior reunió. És en aquesta segona reunió que els sindicats van abandonar la taula negociadora en considerar que no se'ls havia deixat "ni modificar una coma de l'esquema inicial".

Els sindicats denuncien que el govern municipal de CIU "està actuant a l'esquena dels treballadors" amb "un full de ruta marcat que no tenen cap voluntat de modificar". En aquest sentit, assenyalen que la proposta de l'equip municipal de modificació del complement de productivitat no inclou tots els treballadors com reclamen des de fa temps els sindicats, el que crearà "divisions i lluites entre ells" si s'aprova perquè hi hauran treballadors de primera i de segona.

També critiquen que a tocar de les eleccions municipals del mes de maig l'equip de govern vulgui aprovar a corre-cuita una modificació normativa que no urgeix perquè actualment ja s'està aplicant el complement de productivitat a determinats treballadors municipals.

Protesta a les portes de l'Ajuntament

Per tot això, durant l'assemblea celebrada aquest dilluns, els treballadors han aprovat per àmplia majoria iniciar un seguit de mobilitzacions per forçar l'equip municipal a fer marxa enrere i obrir de nou les negociacions. La primera acció la faran demà dimarts amb una concentració de treballadors a les 12 del migdia a les portes de l'Ajuntament. També han acordat assistir al ple municipal de demà dimarts com a mesura de pressió.