El nou CAP de Figueres Sud entrarà en servei a principis de l'any 2017

El nou centre sanitari tindrà una superfície de 2.000 metres quadrats i 18 consultes

El director dels Serveis Territorials de Salut a Girona, Josep Trias, ha assegurat que a principis de l'any 2017 Figueres tindrà "el CAP que necessita i es mereix". Un equipament, ha reconegut, que actualment "no està correctament dimensionat per atendre els ciutadans" en el seu emplaçament provisional en barracons al carrer Josep Roca i Bros. De la seva banda, l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha celebrat que tot estigui en marxa per fer realitat un projecte molt necessari per a la ciutat malgrat que la crisi econòmica hagi obligat a modificar el projecte inicial que preveia construir un equipament de serveis junt amb el CAP.

Segons ha avançat Trias, la licitació de les obres del nou CAP es farà en els pròxims tres mesos i es preveu que les obres durin uns 18 mesos a partir de la seva adjudicació. Si els terminis es compleixen doncs, el nou equipament hauria d'entrar en servei a principis de l'any 2017.

El cost de les obres serà de 3,5 milions d'euros, més 600.000 euros que es destinaran a la compra de tot l'equipament necessari.

El nou CAP, que estarà ubicat al carrer Nou, al solar de la Sitja, tindrà poc més de 2.000 metres quadrats, 14 consultes de medicina familiar i infermeria de família i 4 consultes més de pediatria i infermeria de pediatria. A més, comptarà amb una àrea polivalent amb consulta d'odontologia, una consulta polivalent i de tractament d'odontologia, una àrea de tractaments i extraccions, així com una biblioteca i despatxos, entre d'altres.

Josep Trias ha apuntat que, tot i que s'estudiarà en el seu moment, el nou CAP no comportarà la contractació de més personal perquè l'actual ja està correctament dimenssionat per oferir servei a la part sud de la ciutat.