El periodista Francesc Cruanyes serà el número 2 a la llista de CiU a Figueres

Actualment treballa per RTVE

(Actualitzat 22:44h)

El periodista figuerenc, Francesc Cruanyes, serà el número dos a la llista de Convergència i Unió (CiU) a Figueres (Alt Empordà) segons ha pogut saber aquest diari.

La proposta li va arribar a finals de l'any passat de la mà de l'actual alcaldessa, Marta Felip, i que també encapçalarà la llista convergent en les properes eleccions municipals. Segons un comunicat de la federació nacionalista, Cruanyes s'incorporarà a la llista com a independent "amb un clar compromís amb el procés nacional català". Segons el mateix comunicat, Marta Felip ha optat per Cruanyes "per la seva profunda coneixença de la realitat social de la ciutat", pel seu activisme ciutadà i per formar part del teixit associatiu del municipi.

Aquesta notícia desmunta els rumors que des de feia temps apuntaven que Cruanyes podria ser contractat com a nou cap del gabinet de comunicació al consistori després de les eleccions. En aquests moments el periodista treballa a RTVE i és objecte d'un expedient sancionador per escriure en dues publicacions gironines. Cruanyes, que s'està recuperant d'un infart cerebral, demanarà una excedència a la cadena de televisió per desenvolupar el seu càrrec al consistori en cas de resultar escollit.


Perfil

Francesc Cruanyes (Figueres, 1961) és periodista i llicenciat en Història de l’Art (UB). Ha desenvolupat bona part de la seva carrera professional a TVE-Catalunya, on ha estat editor i presentador de programes informatius i ha impulsat i dirigit espais com ara el debat polític ’59 Segons’. Amb anterioritat, fou editor d’informatius a Ràdio Barcelona, cap de Cultura de SER Catalunya i Cap de Societat del diari AVUI. Professor convidat a la Facultat de Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull, col·labora amb diferents mitjans de comunicació locals i nacionals. Cruanyes ha prologar el llibre "Ciutadana de Figueres" de Marta Felip.