Els Bombers fan 11 sortides per les fortes ratxes de vent a la província de Girona

Destaquen registres com els 144 km/h a Portbou

Els Bombers de la Generalitat han fet aquest diumenge unes 60 sortides relacionades amb les fortes ratxes de vent arreu de Catalunya.

La majoria d'actuacions s'han fet a la Regió Metropolitana Nord -comarques del Maresme, Vallès Oriental i Occidental- amb 41 serveis per retirar elements a punt de caure com arbres, branques, semàfors, pals de llum, anuncis publicitaris, semàfors, persianes, teles asfàltiques o uralites.

No hi ha hagut cap ferit. La resta d'actuacions s'han repartit per Girona (11), la Regió Metropolitana Sud (4) i Lleida (2).

Segons dades del Servei Meteorològic, destaquen registres com els 144 km/h de Portbou, els 126 km/h del Santuari de Queralt o els 79 km/h de la Bisbal d'Empordà.

A alta muntanya també s'han superat àmpliament els 100 km/h com en el cas de Salòria (115 km/h) o Boí (108 km/h). A Barcelona ciutat les ratxes s'han mogut entre els 50 i 70 km/h i el telèfon d'emergències 112 ha rebut un total de 21 trucades per incidències relacionades amb el vent a la capital catalana.

La majoria de casos han estat per mobiliari urbà malmès per una ventada que ha baixat molt d'intensitat a partir de primera hora de la tarda. Segons l'SMC, aquesta nit les fortes ratxes quedaran restringides a les comarques del Pirineu.