El britànic Myles Sanko obrirà el 14è Black Music Festival de Girona

Maceo Parker torna a terres gironines i Eli Paperboy Reed repeteix al festival

El Black Music Festival donarà el tret de sortida el proper divendres 27 de febrer amb l'acutació del britànic Myles Sanko.

Amb tot, alguns dels caps de cartell són els nordamericans Maceo Parker acompanyat de la Big Band Girona Jazz Project, Eli Paperboy Reed en format trio, els explosius i compromesos The Coup i el baixista virtuós i més respectat de l’escena mundial actual, Richard Bona. Els acompanyaran el rei del soul britànic Myles Sanko i propostes catalanes com The Gramophone Allstars Big Band, Flamingo Tours o Fundación Tony Manero, que tancarà el festival.

En total hi ha 49 actes en 12 espais. 40 concerts de 53 artistes i 9 activitats paral·leles. El 70% dels artistes són catalans. Els artistes internacionals venen dels Estats Units, la Gran Bretanya, França, Canadà, Itàlia, Rússia, Senegal i Camerún.

Com a novetat, el festival estreny lligams amb festivals catalans amb els que comparteix bona part de la seva filosofia, com CruïllaBCN, Itaca Cultura i Acció. La idea és compartir sinèrgies i públic alhora que també establir col·laboracions a nivell de programació.

El Black Music Festival torna a organitzar un cap de setmana de música negra gratuïta al carrer, concretament a la plaça Independència de Girona. El matí de dissabte i diumenge hi tindrà lloc el Petit Black Music que any rera any es va consolidant. Enguany comptarà amb artistes de la importància de Llibert Fortuny o els Blues Brothers Kids. Les tardes seran el moment del vermut, amb la presència del grup de Perpinyà NÜ, Six In Town, i el retorn de La Banda del Yuyu.

El festival tornarà a comptar amb activitats paral·leles com Masterclass de Richard Bona i Scott Hamilton, tallers i una exposició de fotografia, entre d'altres. Aquestes activitats i els concerts tindran lloc a onze espais que combinen diversos formats i aforaments, que van de La Mirona a l’Auditori de Girona o el Teatre de Bescanó, Sunset Jazz Club, l’Espai Marfà o la sala Yeah! que s’estrena com a nou espai del BMF2015.

El festival té 180.000 euros de pressupost, del que un 35% és d’aportació de les administracions públiques. La passada edició va tancar-se amb més de 18.000 espectadors.